Artikel top billede

Japanske robotter skal testes på danske sygehuse

Nu skal Panasonic teste sine robotter til syge- og ældrepleje i Danmark.

Den japanske teknologigigant Panasonic har indgået et samarbejde om test af teknologi fra sit Robot Development Center med et dansk konsortium bestående af Århus og Odense Kommuner, Region Midtjylland og Region Syddanmark.

Med i konsortiet er også Universitetshospitalerne i Århus og Odense, RoboCluster ved Syddansk Universitet og Alexandra Instituttet i Århus.
De skal nu sammen udvikle og teste brugen af robotteknologi på plejehjem og sygehuse.

"Vi skal søge nye veje i forhold til hele pleje- og sundhedssektoren. Velfærdsteknologi er et af svarene. Teknologien skal ikke erstatte de varme hænder – men frigive kræfter og ressourcer til den pleje, omsorg og behandling, hvor der skal og bør være mennesker bag," lyder kommentaren fra Århus-borgmester Nicolai Wammen.

I Odense har man netop været vært for en international konference, AAL Forum, som fremviste det nyeste inden for robotteknologi til ældreplejen. Herunder også robotsælen Paro, som allerede anvendes på flere danske plejehjem.

"At de vælger at teste og udvikle produkterne i Århus og Odense er et resultat af vores strategi på området om et tæt samarbejde mellem erhvervsliv, forskere og universiteter og det offentlige. Jeg anser det for et kæmpe vækst-potentiale i vores region," siger Odenses borgmester, Anker Boye.

De danske kommuner står overfor en demografisk udfordring, hvor der bliver flere og flere ældre, samtidig med at en stor del af dem, der i dag er beskæftigede indenfor pleje- og sundhedssektoren, trækker sig tilbage i de kommende år.

De danske partnere skal hjælpe med test og færdigudvikling af Panasonic's Robot Development Centers produkter og certificering til det europæiske marked.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere