Børn bruger nettet til leg og lektier

En ny nordisk undersøgelse viser at danske forældre ved mindst om deres børns internetbrug sammenlignet med vores nabolande.

Internet udgør et langt vigtigere kommunikationsmiddel og orienteringsredskab end de fleste forældre tror. Det viser en ny nordisk undersøgelse af børn og unges internetadfærd.

I Danmark ved forældrene mindst om deres børns internetbrug sammenlignet med de andre nordiske lande. Til gengæld er der det største tillidsforhold mellem forældre og børn.

Der lavest færrest regler om internetbrugen, og danske børn snyder forældrene mindre i forbindelse med deres online-aktiviteter.

Undersøgelsen, der går under navnet SAFT, dokumenterer at 77 pct. af de danske børn har adgang til nettet i hjemmet. 71 pct. spiller computerspil på nettet, mens 67 pct. af de 13-16 årige bruger nettet til research i forbindelse med lektielæsning.

Det står i modsætning til forældrenes opfattelse, da forældrene mener, at børnene kun bruger 10 pct. af tiden til skolearbejde.

»Internettet er tidens nye legeredskab og medie for oplevelse, underholdning og netværksdannelse. Der eksisterer en række myter om børn og unges aktiviteter på internettet, som vi takket være undersøgelsen nu kan holde op mod fakta. Forældrenes forestillinger om, hvad børnene foretager sig på internettet, svarer i mange tilfælde ikke til, hvad børnene fortæller, at de foretager sig,« siger Karsten Gynther, formand for Medierådet for Børn og Unge.

Internet-chat er især populær blandt de 13-16 årige, hvor 68 pct. har prøvet at chatte, mens det kun er 28 pct. af de 9-12 årige. De fleste børn bruger andre identiteter, når de chatter på nettet. Kun 10 pct. af de adspurgte børn chatter på internet uden at foregive noget som helst.

»Den nye generation af børn har udviklet et netfællesskab, en overenskomst, som vi må gå ind i. Forældrene må på banen i en ligeværdig dialog med deres børn, hvis de vil forstå børnenes internetadfærd,« fortæller Karsten Gynther.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere