PBS' domænebøvl er guf for domænesnyltere

Flere lignende domæner er snuppet af plattenslagere.

Den store diskussion om domænerne Teller, NemID og Nets er som at vifte en rød klud foran domænesnyltere.

”Der er ingen tvivl om, at al denne splid omkring for eksempel Nets.dk har gjort, at kendte domænenavnsspekulanter er begynder at få øje på mulighederne, der ligger i eksempelvis ”nemid”, da det nu langsomt er ved at blive et knudepunkt for hele den danske befolkning. Det er ret alarmerende.”

Det siger Jean-Jacques D. Wulff. Han er direktør i Zeusmark, som rådgiver firmaer om deres domænestrategier.

Det er typisk driftige e-købmænd, der hamstrer stavefejlsdomæner, men også it-kriminelle kan bruge de fejlindtastede domæner.
Derfor anbefaler Jean-Jacques, at PBS/Nets straks dæmmer op for mulige spekulanter og cyberkriminelle ved at sikre sig de mest oplagte domæner; både danske og internationale. Der ligger nemlig hel konkrete og typiske stavemåder, som spekulanterne går efter.

Hurtig løsning
”Det her er et perfekt eksempel på, hvor følsom domænehåndtering er, og hvor hurtigt en opkøbsbeslutning kan udvikle sig til langt større omkostninger og tab end forudtaget. Lige meget hvem der står som ejer af nets.dk, teller.dk og nemid.dk i sidste ende, så er der nu hel nye og mere alvorlige risici og sårbarheder, som er blevet skabt i processen,” siger Jean-Jacques D. Wulff til ComON.

Han mener, at sagen er et eksempel på, at mange danske firmaer stadig ikke begriber og er bevidste om vigtigheden i at udvikle intelligente domænestrategier.

”Vi kan desværre ofte konstatere, at firmaerne generelt ikke får vigtige domænenavne og stavefejlskombinationer med og dermed går glip af omsætning eller lider tab. I PBS/Nets' tilfælde er der tegn på, at der vil dukke flere sager op, da flere oplagte registreringskombinationer, som spekulanter typisk går efter, er for nyligt blevet registreret til anden side,” siger Jean-Jacques D. Wulff.

Han ønsker ikke at sætte navn på andre domæner, fordi det kan give andre snyltere gode idéer, men ComON har lavet et vilkårligt opslag, og det viser sig, at for eksempel Nemid.biz er blevet registreret så sent som den 13. september - og ikke af PBS eller DanID.

Den store opmærksomhed på domænerne er sket i kølvandet på PBS' fusion med norske BBS. Det nye selskab skal blandet drive sine aktiviteter videre under navne Nets og Teller. Men Nets.dk er ejet af en dansk webdesigner, og Teller.dk ejes af en dansk arkitekt, hvilket ComON har beskrevet her.

Sideløbende har PBS' datterselskab DanID også en verserende domænesag med firmaets Assemble. Det er Assemble, som har og bruger domænet NemID.dk. Den nye nationale loginløsning, NemID, ligger på NemID.nu




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere