Færre hardwarefejl i nye computere

Risikoen for at en nyindkøbt computer går død i de første par år er blevet mindre, men kvaliteten er stadig for dårlig i notebooks.

Ifølge en ny analyse fra Gartner har pc-producenterne reduceret de årlige hardwarefejl med 25 pct. de sidste to år, men der er stadig plads til forbedringer. Og risikoen for at computeren går død er stadig mellem to og tre gange større med notebooks end med desktop-pc'er. Det kan selvfølgelig forklares med, at de mobile computere får en mere hårdhændet behandling, men de burde til gengæld også have et mere robust design.

For desktop-systemer købt i 2003-2004 er der 7 pct. sandsynligvis for at opleve en fejl det første år og 15 pct. i det fjerde år efter købet. For computere købt i 2005 eller 2006 er tallene faldet til henholdsvis 5 og 12 pct.

En notebook købt i 2003 eller 2004 har en sandsynlighed på 20 procent for at udvikle en fejl det første år og 28 pct. i det fjerde år. Er computeren købt i 2005-2006, falder sandsynligheden til henholdsvis 15 og 22 pct.

For store virksomheder der køber tusindvis af computere om året kan de små afvigelser i procenterne betyde tusindvis af kroner sparet, dels i form af udgifter til reparation, hvis det ikke er dækket af garantien, og dels i form af tabt arbejdstid.

Gartner definerer en »hardwarefejl« som en reparationssag hvor en eller flere komponenter skal skiftes ud. Det kan være alt fra en løs taste til et defekt bundkort. De fleste fejl opdages allerede et par dage efter købet.

I desktop-pc'er er harddiske og bundkort de største kilder til fejl. Efterhånden som netværkskort, grafik- og lydkort bliver integreret i bundkortet opstår der flere muligheder for fejl, og ofte er den eneste mulighed at udskifte hele bundkortet. I notebooks er det ofte skærmen eller tastaturet, der går i stykker.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere