Ydmyg dansk lancering af Windows 7

Efter de tidligere lancerings-brag med XP og Vista har Microsoft Danmark valgt den modsatte grøft med Windows 7.

Helikopterlandinger var med til at bringe Vista i vælten og rummænd skabt røre om XP da de to operativsystemer i sin tid blev lanceret i Danmark. Men når Windows 7 skydes af sted bliver det ganske uden pomp og pragt.


Den store lanceringsmæssige kanonafskydning bliver et pressemøde afholdt i Fonas butik på Strøget i København. Og det er sådan det.
Ud over en pressemeddelelse om det nye produkt, som Microsoft planlægger at lade udfærdige, forbliver markedsføringsmaskineriet i en tilstand, man godt kunne kalde stille.
 

”Det er da rigtigt at vi siden XP har haft tradition for at lancere nye operativsystemer med et brag, men nu har vi altså valgt en anden approach,” siger kommunikationschef i Microsoft Danmark Signe Toftegaard Madsen til ComON.

Microsoft ønsker ikke at offentliggøre sine markedsføringsplaner i alt for specifikke detaljer, men kommunikationschefen fortæller, at planerne ikke omfatter eksterne sites og medier – reklamer for Windows 7 i dagblade og tv bliver der således ingenting af.

I enkelte andre lande som for eksempel USA har Microsoft valgt at lave lidt mere lir ud lanceringen af Windows 7, som trods alt får den ceremonielle ære at blive præsenteret i tv-reklamer.

Men glitter og stor festivitas er åbenbart ikke i takt med tiden – eller også har Microsoft lært en lektie fra den ikke særligt overvældende succes, der blev Windows Vista til dels.

ComON har spurgt Microsofts danske kommunikationschef, om det er dårlige erfaringer fra de tidligere større armbevægelser med XP og Vista, der førte til den nye, nedtonede lancerings-stil.

Det er det ikke, svarer hun.

”Men det ER da en mere ydmyg approach til lanceringen af Windows 7, vi lægger for dagen. Vi har taget den beslutning, fordi vi føler, at vi har et godt produkt, som folk nok skal få glæde af. Desuden bliver et nyt operativsystem jo typisk solgt, når folk køber ny computer - de stormer nok ikke ud og køber operativsystemet på selve lanceringsdagen,” siger Signe Toftegaard Madsen.

Men også i det danske hovedsæde håber Microsoft-folkene at den lille ny hurtigt vil vokse sig til en stor og stærk cashcow. Det understreges, at man i højere grad spreder aktiviteter og markedsføring ud over en længere periode, frem for ar fyre kanonen af en enkelt dag.
For Microsofts partnerne og virksomhedskunder er der særskilte markedsføringsaktiviteter, men heller ikke her bliver der tale om det store brag.

Skulle nogen være i tvivl er det på torsdag den 22. oktober at Microsoft lancerer sit nye operativsystem ved navn ”7”.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere