München fastholder Linux-planer

Selvom München har stoppet sit Linux-projekt fastholder byens overborgmester Christian Ude, at projektet kun er forsinket, men ikke opgivet.

Hovedstaden i fristaten Bayern har trukket i nødbremsen og stoppet omstillingen af 14.000 pc-arbejdspladser til Linux. Men overborgmester Christian Ude fastholder, at München stadig er fast besluttet på at gennemføre projektet. Der er kun tale om en mindre forsinkelse, men projektet er ikke opgivet.

»Så sent som i går har it-specialister fra München redegjort for de strategiske fordele i Linux-konceptet på et møde med repræsentanter fra Augsburg og Nürnberg og med glæde taget til kende, at også disse byer, sammen med Wien, har interesse i Münchens open-source-løsning,« siger Christian Ude.

Linux-projektet blev skudt afsted sidste år trods et personligt møde mellem overborgmesteren, der er medlem af de tyske Socialdemokrater SPD, og Microsoft-chef Steve Ballmer, som afbrød sin skiferie i Schweiz for at rejse til München og fremlægge et tilbud om store rabatter til forvaltningen.

Christian Ude opfordrer nu alle europæiske kommuner og virksomheder, som anvender open source-løsninger, til at lægge pres på EU og de nationale regeringer for at blokere vedtagelsen af det kommende patentdirektiv.

Men i open source-kredse er der delte meninger om, hvorvidt Münchens overraskende skridt - at bruge det mest omtalte offentlige Linux-projekt i Europa til at stoppe EU's direktiv om softwarepatenter - kan udvikle sig til et selvmål.

Den tyske Linux-forening LIVE kritiserer beslutningen som en »overreaktion på den aktuelle patentdebat,« men indrømmer samtidig, at den kan medføre en positiv »tilspidsning af diskussionen«.

Beslutningen er truffet på baggrund af en rapport, som konkluderer at Linux-basisklienten krænker op mod 50 softwarepatenter. Men en juridisk ekspert betegner den som »tyndt dokumenteret« og »et oplagt selvmål«.

Rapportens forfattere, Foreningen for Fri Informations Infrastruktur (FFII), forsvarer dog sin analyse og henviser til Sverige og England, hvor offentlige myndigheder har været involveret i retssager om softwarepatenter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere