Bittert opgør om millioner i dansk Linux-miljø

Danske Open Source entusiaster er røget i totterne på hinanden.

Veteranen i Unix gruppen med det mundrette navn DKUUG er blevet smidt ud af bestyrelsen og foreningen få dage før generalforsamlingen. Angiveligt skyldes det massive samarbejdsproblemer, skriver Computerworld og Version 2.

Keld Simonsen var med til at stifte foreningen i 1983 og har været aktiv siden. Alt for aktiv mener nogle.

"Indtil nu har jeg ikke personligt haft større samarbejdsproblemer med Keld Simonsen, men der er bare mange, som ikke kan samarbejde med ham," siger den nuværende formand for DKUUG Svenne Krap til Computerworld.

Selv mener Keld Simonsen, at bestyrelsen og formanden vil forhindre generalforsamlingen i at vælge ham som formand.

Bag balladen gemmer sig en bitter strid om millioner. I 1996 solgte foreningen deres netaktiviteter til TDC for 20 millioner kroner. Det var først og fremmest Keld Simonsen, der stod bag arbejdet med netaktiviteterne og frasalget. Det var reelt Keld Simonsen der skabte det første danske internet.

Siden de mange millioner kom i kassen, har foreningen været præget af bitre opgør, skriver Version 2. Flere bestyrelsesmedlemmer er gået i vrede og foreningen er blevet politiundersøgt for økonomisk svig. Senest har en udbrydergruppe krævet pengene ført over i en fond.

»Vores formue har været lidt af en forbandelse. Den er nu på 10 millioner kroner, for krisen har været der, og det er først for nyligt, at vi havde overskud på driften - ellers har vi tæret på formuen,« siger Keld Simonsen til Version 2.

Den nuværende formand Svenne Krap afviser dog, at konflikten har noget med de tilbageværende 10 millioner af gøre. Ifølge ham betyder vedtægtsændringer, at bestyrelsen ikke har råderet over formuen. Det er kun generalforsamlingen, der kan tage stilling til pengene.

Både den nuværende bestyrelse og Keld Simonsen bliver angrebet fra flere sider i kommentarerne på Computerworld og Version 2.

Generalforsamlingen i morgen skal stadfæste eksklusionen.




IT-JOB

Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S (SKI)

IT-udvikler

Politiets Efterretningstjeneste

Netværks- og/eller firewallspecialister i PET
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere