EU: Obama bør privatisere ICANN

EU-kommissær Viviane Reding opfordrer den amerikanske præsident Barack Obama til at privatisere internet-organisationen ICANN når den nuværende kontrakt med regeringen udløber til efteråret.

Selvom internettet er et globalt fænomen har den amerikanske regering stadig et solidt greb om nettet gennem sin indflydelse hos ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers). I forbindelse med FN's it-topmøde i 2003 og 2005 krævede lande som Kina og Brasilien at kontrollen over nettets navne-system skal flyttes fra det amerikansk-dominerede ICANN til en international organisation. Den nuværende aftale mellem det amerikanske Handelsministerium og ICANN udløber den 30. september, og nu forlanger EU, at denne chance bør bruges til at privatisere organisationen.

ICANN er det tætteste, man kan komme på en »internet-regering«. Her træffes der beslutninger om nettets grundlæggende infrastruktur og navnesystemet, som f.eks. oprettelsen af nye top-level domæner. EU mener, at ICANN skal privatiseres og overvåges af en uafhængig juridisk instans, mens de politiske beslutninger skal træffes i et »G12 for Internet Governance« - et multilateralt forum hvor repræsentanter for regeringerne skal mødes to gange om året.

»Jeg håber at præsident Obama vil have modet, visdommen og respekten for nettets globale karakter og bane vejen for en ny, mere gennemskuelig, demokratisk og multilateral form for internet-ledelse i september. Det er tid til at handle nu. Og Europa er klar til at støtte præsident Obama,« siger Viviane Reding i en videobesked på sit websted.

Hun mener at det er uholdbart, at regeringen i én enkelt land har ansvaret for et internet som bruges af mennesker over hele verden.

Derfor skal der oprettes et forum med to repræsentanter fra henholdsvis Nordamerika, Sydamerika, Europa og Afrika samt tre fra Asien og Australien og yderligere ét ikke-stemmeberettiget medlem i form af ICANN's formand.

EU-Kommissionen holder den første offentlige høring om fremtidens internet governance i Bruxelles den 6. maj.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere