A.P. Møller Mærsk får navne-prygl af 18-årig

Danmarks største virksomhed må se sig slået af en 18-årig handelsskoleelev i en strid om domænenavnet www.gangsta-maersk.dk

En 18-årig sønderjysk handelsskoleelev har trukket sig sejrrigt ud af en kamp med Danmarks suverænt største virksomhed, A.P. Møller Mærsk, om retten til domænenavnet www.gangsta-maersk.dk.

Det er Klagenævnet for Domænenavne, der har afgjort, at Mærsk McKinney-Møller og hans folk på Esplanaden i København må bøje sig i støvet og acceptere domænenavnets eksistens. Den 18-årige indehaver hedder nemlig selv Mærsk til efternavn, og han har derfor lige så meget ret til at bruge Mærsk-navnet på nettet, som A.P. Møller Mærsk har det.

Desuden har klagenævnet indhentet vejledning ud i moderne hiphop slang hos Dansk Sprognævn. Her har man oplyst at gangsta er en almindelig betegnelse i hiphop kredse for én fra kredsen. På den baggrund har Klagenævnet for Domænenavne konkluderet, at www.gangsta-maersk.dk har sådan et særpræg, at ingen vil kunne forveksle det med A.P. Møller Mærsk koncernens varemærke Mærsk.

A.P. Møller Mærsk havde ellers slået på, at den 18-årige brugte koncernens indarbejdede navn til at tiltrække mere trafik til sin hjemmeside. Den 18-årige har derimod blot holdt sig til, at han syntes at navnet gangsta-maersk lød godt, og at han kun anvendte hjemmesiden til private formål.

Der er gået næsten et år fra A.P. Møller Mærsk blev opmærksom på siden og klagede, og indtil der nu er truffet afgørelse i sagen. I mellemtiden er den 18-årige stoppet med at bruge siden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere