For mange virksomheder kan det være penge ud af vinduet at investere i dyre filtre, der skal holde e-mailpostkasserne fri for reklamer, de såkaldte spam-mails. Ofte er det langt mere hensigtsmæssigt at bruge de muligheder, der er i de eksisterende mail-programmer. Det er rådet fra to af landets førende sikkerhedseksperter.
»Mail-programmer som Outlook har gode faciliteter, som det kun tager et kvarters tid at sætte op og få til at fungere,« siger Preben Andersen, leder af DK-Cert, der er en offentligt drevet IT-sikkerhedsorganisation. Han mener, at især små og mellemstore virksomheder er godt dækket ind ved blot at benytte funktionerne i deres normale mailprogrammer.
Rådet kommer, netop som IT-sikkerhedsbranchen ruster sig til at gøre salget af spam-filtre til den næste store salgs-slagmark. I de senere år har anti-virusprogrammer været det store salgsnummer, men nu er så mange virksomheder dækket ind på den front, at branchen har udset sig spam-filtre som det næste store satsområde.
Spam-filtre fungerer ofte sådan, at de sorterer mails med bestemte ord fra. Men de firmaer, der udsender spam-mails, er hele tiden et stykke foran for at omgå filtrene.
»Nu til dags nytter det ikke at sætte filtre op, fordi ordene i emnefelterne ofte er på sprog, vi ikke kan forstå,« siger Preben Andersen.
En anden ulempe ved spam-filtrene er, ifølge sikkerhedseksperten Lars Neupart, at man kan risikere at udelukke også harmløse e-mails.
»Man risikerer de såkaldte falske positiver, hvor almindelige mails også bliver filtreret fra,« siger Lars Neupart.
Ved at bruge ens normale e-mailprogram kan man dirigere alle spam-mails over i en særlig indbakke, hvorfra man nemt kan hente de harmløse mails, der er røget i spam-nettet. Med et filter risikerer man, at de harmløse mails bliver afvist allerede ved indgangen til virksomhedens mail-server, hvis de indeholder ord, som får dem til at minde om spam-mails.
Læs mere i denne uges udgave af IT-avisen ComON. Avisen havner hos abonnenterne torsdag morgen. I denne uge er der fokus på internet.
Den direkte vej til programmerne
Markedet for web-baseret software stormer frem. Især store virksomheder kan have fordel af at have en samlet indgang til programmerne.
Open source står i stampe
Det går ikke så hurtigt med åbne standarder, som det kunne. Open source folk mener ikke, at Microsoft spiller med helt rene kort, men Microsoft selv siger, at deres nye produkter vil overholde de åbne standarder. Og så mangler der nogle konkrete udspil fra samfundets sværvægtere.
Håndholdte tog
DSB har med stor succes udstyret alt togpersonale med en PDA. Og inden næste årsskifte får de også en kombineret dankortterminal og printer ved hånden.
Nye domæner
Fra den 2. april kan danske firmaer registrere adresser under det svenske internet-domæne .se. Samtidig liberaliseres domænereglerne i hele Europa, og snart kan der registreres adresser under det fælleseuropæiske domæne .eu.
Pengene tjenes hurtigt hjem
Investeringerne i mobilt IT-udstyr tjener nemt sig selv hjem ved at tiden udnyttes bedre.
Læs også...
IT-mekka i Hannover
Verdens største computermesse åbner igen sine porte i den tyske by Hannover den 12.-19. marts.
Mobil i Hannover
Igen i år er det mobilitet knyttet til hurtig netadgang, der står i centrum på CeBIT-messen.
Mindre uddannelse til IT-professionelle
Det nemmeste sted at spare i en trængt IT-branche er på efteruddannelsen. De IT-professionelle kommer ikke på kursus så ofte som tidligere.
... Og meget andet.!