Venstre vil binde dig til dit teleselskab i 12 måneder

(opdateret) Regeringspartiet Venstre er klar med en plan om at bringe Danmark it-politisk i front.

  • Teleselskaberne skal kunne binde kunderne i 12 måneder - for at kunne sænke priserne.
  • I 2020 skal samtlige danskere kunne købe internet med hastigheder på 100 megabit i sekundet.
  • Det skal ikke længere være lovligt at tvangsbinde beboere til antenneforeninger
     

Det skorter ikke på målsætninger i Venstres nye oplæg på det it- og telepolitiske område. Det kan man læse i en længere gennemgang på Business.dk.

På 20 sider har Venstre opremset de delmål og ambitioner, der skal være med til at bringe Danmark helt i toppen, som det land i verden, hvor indbyggerne har adgang til den bedste teknologi, og hvor de ikke er bange for at bruge den.


Telestyrelsen skal have mindre magt

Man skal heller ikke ikke være bange for at ændre lovgivningen, så teleselskaber får lov at binde kunderne i 12 måneder - mod de nuværende seks:

»Forbrugeren skal have frit valg, ligesom man har som avisabonnent på Berlingske. Avisen kan købes i løssalg og koster 25 kroner. Binder man sig i tre måneder, seks måneder eller et helt år, ændrer prisen sig, og årsabonnementet er ikke overraskende billigst. Men jeg kan også vælge at købe avisen hver anden torsdag. Dermed er jeg frit oplyst og kan træffe et åbent og afklaret valg. Tilsvarende skal det være på mobilområdet,« siger Torsten Schack Pedersen til Business.dk.

En anden af ændringerne er en flytning af magt fra IT og Telestyrelsen til Forbruger- og Konkurrencestyrelsen. Venstre ville skrue ned for den tætte regulering af telebranchen, som sker lige nu. Venstres teleordfører Torsten Schack Pedersen mener også, at Danmark i fremtiden skal undlade at indføre teleregler, som tilføjer nye lag i forhold til EU-lovgivningen.

Den liberale holdning betyder også, at der skal gøres op med den danske regel om, at teleselskaberne i dag ikke må dele deres net med hinanden.

»Hvis vi tillader netværksdeling, får vi med garanti en bedre dækning, og der vil være forretning i for teleselskaberne at sørge for, at hele landet faktisk er dækket. Forbrugerne skal stadig have reel konkurrence, så de kan vælge mellem forskellige selskaber overalt i landet, men der er ikke trafik og kunder nok til at gøre det rentabelt for fire landsdækkende selskaber hver at sætte f.eks. 25 mobilmaster op for at dække den jyske vestkyst,« siger Venstres teleordfører.

Teleområdet skal dog ikke være helt uden statslig indblanding. Schack Pedersen understreger, at Venstre stadig står klar med spanskrøret, hvis det viser sig, at TDC misbruger sin dominerende stilling ved købet af DONGs fibernet på Sjælland.
 

Slut med at være tvangs-kabel-tv-ejer

En anden kæphest i teleudspillet er, at det skal være slut med tvangstilslutningen til antenneforeninger.

En aktuel afgørelse fra Landsretten har stadfæstet, at beboere er tvunget til at betale til antenneforeninger, også selv om de ikke ønsker at benytte sig af tilbuddet.

Det er i mange lokalplaner nedfældet, hvilke antenneforeninger der skal betales til, hvis man flytter til området.

Venstre vil også arbejde på at opfylde mange tv-ejeres drøm. Nemlig at kunne sammensætte sine tv-pakker af præcis de kanaler, som han ønsker.

"Intet hindrer os i at lovgive om, at det skal være muligt. Jeg er helt med på, at det kan få betydning for prisen, men der må ikke ske ublu prisdiskriminering," siger teleordføreren til Business.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere