Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

OnLive starter forsalg af sin konsoldræber

Nu starter internet-tjenesten OnLive det store angreb på spilkonsollerne.

ComON har tidligere skrevet om internet-tjenesten OnLive som streamer spil direkte til din computer fra en central server. Dermed behøver du ikke længere en hurtig computer for at spille de nyeste spil – det eneste som kræves er en hurtig bredbåndsforbindelse. Ifølge de første tests kører det forbavsende godt – OnLive har brugt otte år på at udvikle en ny teknologi til videokomprimering, som skal sørge for at billedet vises flydende på skærmen.

Nu har OnLive startet forsalget af sin MicroConsole TV adapter med trådløs controller, der bliver leveret fra den 2. december. Denne pakke koster 99 dollar sammen med ét spil og ligner et seriøst angreb på spilkonsollerne. MicroConsole kan tilsluttes direkte til et fladskærms-tv med HDMI eller den optionelle Component Video Adapter, der sælges for 29 dollar.

Dermed kan man så spille pc-spil på fjernsynet i 1080p Full HD opløsning (hvis tv-apparatet understøtter det). Spillet bliver streamet direkte fra serveren over din bredbåndsforbindelse.

Prisen på 99 dollar for MicroConsole bliver selvfølgelig sammenlignet med de store konsoller som Xbox 360, PS3 og Wii, der koster to-tre gange mere. Selv den relativt billige Nintendo Wii koster 199 dollar og her kan grafikken ikke måle sig med OnLive (Wii understøtter ikke Full HD).

MicroConsole er blot en lille boks i lommestørrelse med et HDMI-stik og Ethernet til netværksforbindelsen. Den medfølgende controller, der oplades over USB, minder meget om PS3-controlleren.

OnLive forventer at mindst 35 spil vil være klar samtidig med lancering af MicroConsole. Det er de samme spil, som OnLive også tilbyder til almindelige pc'er, men spiludbyderen skal dog godkende at de må bruges på tv'et.

Fordelen er selvfølgelig at man slipper for de fysiske medier. Boksen er helt stille og fylder næsten ingenting. Man kan tænde den og starte med det samme. Der kan tilsluttes op til fire controllere, og det er også muligt at sætte et tastatur og mus til MicroConsole.

Men spiludvalget er stadig begrænset i forhold til de ”store” konsoller, hvor der er tusindvis af titler, og en konsol som PS3 kan bruges til meget andet end spil – f.eks. Blu-ray-afspilning. OnLive mangler også en bevægelsesfølsom controller. Det kommer måske senere.

Til et fjernsyn på 40 tommer eller derover kræves en bredbåndsforbindelse på mindst 5 megabit i sekundet, fortæller OnLive, som også netop har demonstreret en version af sin tjeneste til iPhone, iPad og Android.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere