Nets ruster sig til DDoS-angreb fra Wikileaks-tilhængere

Dankortet er ikke truet, mener Nets.

Nets er i gang med at forberede sig mod et muligt DDoS-angreb (Distributed Denial of Service). Selskabet risikerer at blive angrebet af vrede Wikileaks-tilhængere, efter at det er kommet frem, at det var Nets/Teller, der afbrød for betalingerne til Wikileaks efter anmodning fra Visa.

Hos Nets siger pressechef Anders Bigseth, at selskabet er klar over risikoen for et DDoS-agreb:

”Vi er klar over situationen, som Visa og Mastercard har været igennem,” siger han til ComON.

Er I teknisk forberedte til at modstå et DDoS-angreb?

”Det kan være svært at forbederede sig på den slags, men jeg kan sige, at vi har fuldt fokus på it-sikkerheden,” siger han.

It-sikkerhedseksperten Peter Kruse mener dog nok, at en virksomhed kan gøre sig rede til et DDoS-angreb, som man forventer komme:

”Man kan for eksempel forberede sig ved at sørge for traffic-balancing og sørge for, at der er ekstra serverkapacitet i andre lande til rådighed” siger han.

Generelt mener Peter Kruse dog, at det er vanskeligt for et firma at opstille sikre forsvarsværker mod den type angreb, som aktivist-gruppen Anonynous tidligere i denne måde satte ind mod sites som MasterCard.com og Visa.com.

”Da de ikke adskiller sig fra normale brugere er det svært at bortfiltrere trafik, som kommer via LOIC,” siger han med henvisning til det værktøj, som Anonymous bruger til sine DDoS angreb.

LOIC (Low Orbit Ion Cannon) er et open source program oprindeligt udviklet som stress-testningsværktøj.

Peter Kruse fortæller, at CSIS er ved at forberede en rapport om Anonymous-gruppens angreb. Analysen lettes ved, at IP-adresserne fra angriberne er frit tilgængelige. En foreløbig konklusion lyder, at deltagerne i angrebet er spredt over hele jorden. Der er ikke overrepræsentation fra Asien eller Rusland - de fleste angribere er ifølge deres IP-adresser hjemhørende i Vesteuropa og USA.

LOIC er ifølge Peter Kruse et kraftigt virkende våben.

”Når MasterCard kan blive lagt ned, så kan det også ske for andre,” siger han.

Hos Nets siger pressechef Anders Bigseth, at et eventuel DDoS-angreb næppe vil påvirke Dankortets tilgængelighed i julen.

”Det er meget lidt sandsynligt, at transaktionerne ville blive berørt,” siger han til ComON.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere