Pas på Facebook-fælder

Nu advarer EUs sikkerhedsagentur om trusler og risici ved sociale netværk.

En ny rapport fra det europæiske sikkerhedsagentur ENISA advarer om sikkerhedstrusler i forbindelse med sociale netværk som Facebook og MySpace. Rapporten fokuserer på mulige udfordringer i forbindelse med mobiltelefon-adgang til sociale netværk, men den beskæftiger sig også mere generelt med sikkerheden på f.eks. Facebook og den kommer med 17 "gyldne regler" til, hvordan man kan imødegå truslerne.

Alene i Europa skulle der være mere end 200 millioner brugere af sociale netværk, og mere end 65 millioner bruger Facebook med deres mobiltelefon - der ventes en fordobling i løbet af de næste to år.

ENISA fremhæver blandt andet risikoen for at de mange personlige og fortrolige data, dokumenter og billeder på mobilen kan falde i forkerte hænder hvis telefonen mistes.

Men ellers er der mange historier om, hvor galt det kan gå med datalækage på sociale netværk. En italiensk professor fra universitetet i Torino opdagede, at en anden person havde oprettet en profil i hans navn på Facebook med indhold, der absolut ikke stillede ham i et godt lys.

I en anden sag blev 13 ansatte hos Virgin Airlines fyret, fordi de havde negative bemærkninger ud på Facebook om manglende renlighed i selskabets fly. British Airways har også haft problemer med personale, der brokkede sig over kaos i Heathrow lufthavnen på sociale netværk.

Blandt de 17 gyldne regler er at undgå at blande sine private og forretningsmæssige kontakter sammen, at logge ud af sociale netværk når navigationen er færdig og at sørge for at privacy-indstillingerne er konfigureret korrekt.

Hele rapporten kan downloades hos ENISA.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere