Artikel top billede

Wi-Fi Direct fik sin ilddåb i Las Vegas

Ny teknologi gør det lettere at oprette trådløs forbindelse mellem computere, telefoner og andre enheder.

En af de mest interessante teknologier som blev vist frem på sidste uges Consumer Electronics Show er den nye peer-to-peer-standard Wi-Fi Direct, der kan blive en konkurrent til Bluetooth. Standarden blev annonceret allerede i 2009, men først for få måneder siden startede certificeringen af de første enheder med Wi-Fi Direct.

Der er tale om en peer-to-peer-teknologi, hvor enheder kan kommunikere med hinanden direkte uden en Wi-Fi-basestation. Standarden skal ikke kun bruges til computere, men også til mobiltelefoner, printere, tastaturer og anden hardware.

Wi-Fi Direct kan opbygge forbindelse mellem to eller flere enheder og beskytte forbindelsen med WPA2-kryptering. Enheder, der understøtter Wi-Fi Direct, kan selv opdage andre kompatible enheder i nærheden og opbygge forbindelse til dem. Wi-Fi Direct produkter kan også forbinde sig med ældre Wi-Fi-produkter.

Teknologien skal blandt andet gøre det meget lettere at udveksle filer eller spille med (eller mod) hinanden. Forbindelsen mellem enhederne oprettes automatisk og det er ikke længere nødvendigt at bøvle med besværlig konfiguration.

I forhold til Bluetooth er den store fordel, at teknologien kører med den samme hastighed som almindelige trådløse netværk, mens Bluetooth typisk er begrænset til 1-3 Mbit/s. Der findes dog en hurtigere Bluetooth-version, 3.0 + HS, hvor den maksimale hastighed er på 24 Mbit/s.

Wi-Fi er efterhånden indbygget i mange forskellige produkter – ABI Research anslår da også at antallet af Wi-Fi kompatible enheder vil stige med 26 procent om året frem til 2015.

På elektronikmessen i Las Vegas var det blandt andet muligt at afprøve den Wi-Fi Direct-kompatible platform Qwarq, som kan bruges til at chatte eller spille over en peer-to-peer-forbindelse mellem to enheder.

Blandt de første certificerede produkter med teknologien er LG's Optimus Black smartphone, men der ventes mange flere i den kommende tid.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere