Artikel top billede

Jubii-medejer poster penge i dansk fildeling

Morten Elk ser en stor fremtid i Ge.tt.

Fildelingstjenesten Ge.tt er en sprød sag.

Det mener Jubii-medejer Morten Elk, som netop har skudt penge i den lille danske opstartsvirksomhed. Morten Elk, som også ejer 123hjemmeside.dk, har nu postet penge ind i selskabet, så de kan drive tjenesten, der stadig er i beta, de næste seks til ni måneder og han skal derudover som angel investor hjælpe med at sikre den virale effekt og tjene penge på hjemmesiden.

Ge.tt fungerer som en simpel fildelingstjeneste, hvor brugere gratis kan dele filer i ubegrænset størrelse via hjemmesiden. Filerne ligger som udgangspunkt i 30 dage, men hvis man gratis registrerer sig, bliver de liggende i 90 dage. Det har 45.000 gjort indtil videre, oplyser Tobias Baunbæk, medstifter af Ge.tt.

Markedet er fyldt med fildelingstjenester. En af de mest populære er Dropbox, men Ge.tt slår sig op på at være langt mere simpel, hvor man ikke behøver at hente en klient eller installere plug-ins. Det hele fungerer i browseren. Samtidig kan man begynde at hente filen, samtidig med at den bliver uploadet i den anden ende. Man skal altså ikke vente i lang tid på, at en stor fil er uploadet, før man kan begynde at hente den.

En anden fiks detalje er, at man kan begynde at uploade eksempelvis 30 billeder. Personen i den anden ende kan så se en oversigt over billederne og klikke på ét, som så bliver uploadet og downloadet først.

"Det fungerer rasende godt," siger Morten Elk, som forklarer, at de teknologiske finter har fået ham til at kaste penge i projektet.

Målet er, at Ge.tt skal vokse organisk ved, at brugerne anbefaler tjenesten til andre, fordi den er teknologisk bedre end de øvrige fildelingstjenester. Fokus skal derfor være hele tiden at forbedre teknologien, så den altid har lækre features, som gør det en snert nemmere at dele filer med Ge.tt end med konkurrenternes tjenester.

Ge.tt er tænkt som en freemium-tjeneste. Det betyder, at basisproduktet vil være gratis, men delvist finansieret gennem reklamer. Siden vil firmaet bygge ekstra funktioner oven på, som kommer til at koste et mindre bekøb. Det kan være password-beskyttelse af filerne. Det kan også være, at filerne ligger i længere tid - og at der er mulighed for at leje diskplads.

"Det er et kort, vi nu skal have tegnet. Hvad vil almindelige brugerne, synes er fint, så vi stadig vokser? Hvad vil power users, som kan være store virksomheder, synes er fair at betale for?," forklarer Morten Elk.

De to stiftere Tobias Baunbæk og Matthias Buus Madsen har tidligere i fire år læst datalogi i Aarhus, men har sat studiet på pause for at hellige sig deres initiativ. De arbejder gratis for virksomheden og har indtil videre siddet hos IT Universitetet på Amager, men flytter i morgen, 1. april, ind til Founders House ved Kongens Nytorv i Københavns centrum, hvor en masse it-start ups fra i morgen vil dele kontorer.

"Lad os håbe det ikke er en joke, for så mangler vi et kontor," siger Tobias Baunbæk.

De to stiftere ejer stadig majoriteten i firmaet, selv om både Morten Elk og tidligere forretningsudvikleren Arne Winther har fået ejerandele i selskabet.

Pengene, som er skudt ind i selskabet, skal blandt andet bruges til at betale for cloud-hosting via Amazon. Morten Elk, som er gammel nok til at huske, hvordan alle start ups i sin tid måtte købe egne servere, glæder sig over, at det er blevet så nemt at skaffe hosting.

"Det er jo sindsygt meget nemmere at være start up i dag. Og det er meget nemmere at skalere. Du køber jo bare mere efter behov," siger Morten Elk, som selv måtte købe egne servere, da han i 2003 startede 123hjemmeside.dk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere