Artikel top billede

Nu kommer elektronisk papir med farver

Elektronisk papir med farver bliver nu til virkelighed. Kinesisk producent overhaler Amazon.

De fleste læseapparater til e-bøger bruger skærmteknologi fra firmaet E-Ink. Det gælder både Amazon Kindle, Sony Reader og den første Nook fra Barnes & Noble. Det såkaldte ”elektroniske papir” er meget læsevenligt, det kan også bruges i direkte sollys og det kan køre uden opladning i ugevis. Men ulempen er, at E-Ink teknologien ikke kan vise farver. Indtil nu.

For E-Ink har faktisk udviklet en type elektronisk papir med farver. Der er bare ingen producenter af e-læsere, der bruger det endnu. Nu har et kinesisk firma annonceret den første e-læser med farveskærm fra E-Ink. Det skriver New York Times.

Det er Hanvon Technology, som annoncerede sit nye produkt på en messe i Tokyo i sidste uge.

Barnes & Noble kunne også forleden præsentere en version af Nook med farveskærm og tavlecomputere som iPad kan jo også vise farver, men her er der tale om LCD-skærme, som bruger meget mere energi og ikke egner sig til brug udendørs i direkte sollys.

Det nye E-Ink display i farver skal forene det bedste af de to verdener – men teknologien er ikke helt moden. Farverne er noget mere afdæmpede end på en LCD-skærm – det ligner angiveligt et gammelt falmet fotografi – og E-Ink er stadig ikke egnet til at vise video, kun simple animationer.

Både Amazon og Sony venter tilsyneladende på, at farveteknologien skal modnes. Dermed bliver Hanvon Technology de første, der kommer med en e-læser med E-Ink i farver. Hanvon har angiveligt 78 pct. af det kinesiske marked for e-læsere, selvom firmaet er stort set ukendt på disse breddegrader.

Til foråret lancerer Hanvon en e-læser med 9,7-tommers E-Ink farveskærm, der skal sælges for 440 dollar i Kina. Der er indbygget Wi-Fi og 3G, og den skal især sælges til professionelle brugere. Hanvon vil ikke afvise, at man vil lancere e-læseren i andre lande.

For at skabe farverne bruger E-Ink sin normale s/h-skærmteknologi og placerer så et farvefilter ovenpå displayet. Dermed er batterilevetiden den samme som i s/h-modellerne, men farvefilteret reducerer displayets lysstyrke.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere