It-selskaber fyldt med løgn

Masser af medier grebet i grove usandheder.

Google kunne i dag fortælle, at selskabet er i gang med at ansætte personale, der skal bistå kunder med at udfylde søgefelterne på den meget udbredte internetsøgemaskine.

Selskabets jobbeskrivelse indeholder et link til en portrætvideo med en sådan Googleansat, en Michael Taylor, der fortæller, at han startede som stavekontrollør, hvor han skrev ”Mente du…” til brugere, der tydligvis stavede søgeord forkert. Senere blev han forfremmet til autocompleter, og fik til opgave fuldføre søge-sætninger med foreslåede ord og endelser.

Google har imidlertid fortalt noget, som ikke er sandt - historien er det pure opspind.

Samme løgnagtighed gør sig gældende med en anden udmelding fra søgemaskinefirmaet, nemlig at Gmail nu kan betjenes med tegn og fakter i den nye funktion Gmail Motion. I et link indrømer selskabet, at budskabet var falskt.

Også en lang række andre selskaber og mange medier har udspredt forkerte og misvisende oplysninger i dag.

TechCrunch meddelte, at musiktjenesten Spotify omsider åbner i USA – men til gengæld må lukke i Europa, mens Pirate Bay lige ud annoncerede, at torrenttjenesten har overtaget Ebay.

Herhjemme fortalte YouSee, at selskabet vil tilbyde sorthvid-tv med nedsat billedkvalitet til lave priser – selvom det slet ikke passede.

Og ifølge en pressemeddelelse havde lottoportalen Lotto24 store problemer, fordi en hacker havde pillet ved systemet, så samtlige 174.000 brugere fik udbetalt hovedgevinsten.

En lige så løgnagtig tone blev lagt for dagen hos Microsoft, der prøvede at bilde omverdenen ind, at man i samarbejde med DR ville ændre den næste X-Factor-konkurrence, så deltagerne ved hjælp af Microsofts spillekonsol ville kunne give auditions derhjemme.

It-fagforbundet Prosa fortalte, at man havde taget tidens trend til sig, og ligesom arbejdsgiveren CSC hyret billige indere: Prosa vil nemlig outsource sin igangværende strejke til 6000 indere, hed det.

Blandt it-medierne var der tydeligvis også store problemer med at holde sig til sandheden. Computerworld Online fortalte, at en dansk folkekirke tilbyder internet til kirkegængerne. Version2 prøve at bilde sine læsere ind, at brugerne af NemID kan få deres foto printet på nøglekortet, mens kanaltidsskriftet CRN i en svær ballancegang mellem sandt og falsk kunne berette, at it-grossisten Actebis fremover vil udvide forretningsområdet, så man ikke kun distribuerer servere og pc-dele, men også overskudsvarme fra it-producenternes serverparker. Hos flere af de pågældende firmaer forefindes der nemlig rigelige mængder af varm luft, hed det.

ComONs søstermagasin Gear prøvede at få læserne til at tro, at magasinet fremover vil erstatte letpåklædte kvinder på forsiden af bladet med mænd, mens magasinet Mobil meldte ud, at Nokia vil forsøge at finde ny inspiration ved at hyre Apple-grundlægeren Steve Wozniack.

Selv nærværende medie har været offer for dagens omsiggribende bølge af bedrag og søgen efter usandhed. En artikel om mobilselskabet Onfone, der angiveligt vil sælge fiberbredbånd i udkants-Danmark, og derfor erstatter Lars Bom-figuren med skuespilleren Ole Thestrup, viser sig nemlig ved nærmere granskning af være den rene og skære aprilsnar.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere