Artikel top billede

Microsoft: Silverlight lever videre

Softwarefirmaet vil fortsat investere i Silverlight og teknologien bliver ikke opgivet til fordel for HTML5.

Er Microsoft ved at opgive Silverlight? I de sidste dage har været spekulationer om teknologiens fremtid. På softwarefirmaets store udviklerkonference PDC i sidste uge blev Silverlight kun nævnt i forbifarten, og Microsofts chef for servere og værktøjer, Bob Muglia, taler om et strategiskifte i et interview med ZDNet.

Nu har Bob Muglia selv meldt til sig orde i den officielle Silverlight blog og han understreger, at teknologien bestemt ikke er død. Faktisk blev sidste uges PDC netop streamet til mere end 100.000 udviklere over Silverlight.

I interviewet med ZDNet er Bob Muglia blandt andet citeret for at sige, at HTML er den eneste løsning til at køre applikationer på tværs af platforme. Muglia fortæller at han er citeret korrekt og han gentager i bloggen, at HTML er den bedste løsning.

”Verden har forandret sig. Det er praktisk umuligt at få en enkelt runtime-implementation installeret på alle mulige enheder. Vi mener at HTML har den bredeste rækkevidde på tværs af platforme og enheder. Hos Microsoft er vi opsat på at bygge verdens bedste implementation af HTML 5 til enheder med Windows,” skriver Bob Muglia.

Der er stadig en plads til Silverlight, tilføjer han, og teknologien er i øjeblikket installeret på to tredjedele af verdens computere.

”Formålet med Silverlight har aldrig været at erstatte HTML, men snarere at gøre ting som HTML (og andre teknologier) ikke kan gøre, og at gøre det på en måde som er nem for udviklere at bruge,” skriver han.

Muglia fortæller at Microsoft arbejder hårdt på den næste version af Silverlight – en dato for frigivelsen findes endnu ikke – og ser Silverlight som en kerneplatform for applikations-udvikling til Windows og ikke mindst Windows Phone.

Der findes allerede over 1.000 Silverlight-applikationer til Windows Phone, ifølge Microsoft, og platformen kan nu også bruges til at udvikle til Windows Embedded.

De mange spekulationer om Silverlight skyldes blandt andet, at Steve Ballmer nævnte HTML5 hele 32 gange i sit keynote-indlæg på PDC, mens Silverlight kun blev nævnt én eneste gang. Ballmer brugte meget energi på at slå på trommen for Internet Explorer 9 som den bedste platform til HTML5 webapplikationer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere