Stofa får bøde på 100.000 kroner

Får smæk for vildledende markedsføring.

Bredbåndsselskabet Stofa har betalt en bøde på 100.000 kr. for ikke at have givet tilstrækkelige prisoplysninger på hjemmesiden stofa.dk.

Det oplyser Forbrugerombudsmanden, som sørger for at holde øje med, at firmaer lever op til den danske forbrugerlovgivning.

Stofa havde ikke - som markedsføringsloven kræver - oplyst mindsteprisen ved en bindingsperiode.

Bødens størrelse er fastsat efter en vurdering af, hvor meget selskabet havde tjent på markedsføringen, samt hvad markedsføringen havde kostet. Bøden bliver udstedt af politiet, mens Forbrugerombudsmanden fungerer som en form for anklagemyndighed.

Stofa er blot ét af otte bredbåndsselskaber, der er anklaget for at have overtrådt markedsføringsloven.

Stofa havde andre steder på selsskabets hjemmeside oplyst mindsteafgiften, og det mildnede straffen. Samtidig var det et plus, at Stofa rettede fejlen, så snart Forbrugerombudsmanden kritiserede firmaets metode.

Det var sidste forår, at Stofa sammen med syv andre bredbåndsudbydere blev politianmeldt for overtrædelse af markedsføringslovens § 13, der handler om pligten til at oplyse mindsteudgift.

Fire selskaber, Telmore, Fullrate, Dansk Bredbånd og det nordjyske Bredbånd Nord, har allerede fået bøder.

Tre andre selskaber, Telenor med Tele2 og Cybercity, Dansk Net og Onfone har endnu ikke fået afsluttet deres sager.

Det er de enkelte politikredse, hvor firmaerne hører til, der behandler sagerne. Derfor er det forskelligt, hvor lang tid en sag kan køre, før en eventuel bøde bliver udstedt.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere