Mobilen fortæller om it-udstyret er stjålet

Simpelt mærkesystem kan give bedre sporing af stjålne computere.

Det jyske firma Safegroup har lanceret en ny model for mærkning af it-udstyr. Fidusen er, at folk med en simpel sms skal kunne se, om udstyret er stjålet.

Først mærkes værdigenstanden eller it-udstyret med et lille skilt, som limes permanent ind i overfladen. På skiltet står et sms-nummer samt en unik 8-cifret kode. Så snart informationerne er lagt ind, er det muligt at spore genstandens ejer. Man sender ganske enkelt en sms til det viste telefonnummer, og kort efter får man en sms retur med information om ejeren. Måske står der: STJÅLET UDSTYR.

”Der findes allerede flere systemer på markedet, som kan noget af det samme, men de kræver alle sammen specialudstyr, en scanner eller lignende, for at aflæse koden på den mærkede genstand. Det gør TrackMark ikke. Her skal du bare have en helt almindelig mobiltelefon, og sådan en render vi jo efterhånden alle sammen rundt med,” siger SafeGroups direktør Bent Ole Nørregaard.

TrackMark-systemet sælges foreløbigt kun i forbindelse med eksisterende mærkningsordninger. Inklusive TrackMark koster disse fra 20 kroner pr. mærke. Desuden skal der betales en årlig afgift på 2 kroner pr. mærke for den nødvendige online database.

Selskabet erkender, at det ikke vil kunne tilbyde ordningen til private til den pris. Når TrackMark senere på året udbydes til private, skal man regne med en årlig abonnementsafgift på omkring 120 kroner, oplyser det jyske firma, hvis kunder hovedsageligt udgøres af kommuner og større koncerner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere