Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Er Issuu.com Danmarks mest besøgte hjemmeside?

33 millioner besøgende om måneden.

Normalt er det DMI, TV2 eller Krak, der er landets mest besøgte hjemmesider. Men hvis Foreningen af Danske Interaktive Medier også kiggede på .com-domæner, så ville billedet se noget anderledes ud.

Så kunne den danskejede hjemmeside Issuu.com måske snige sig ind fra højre og snuppe førstepladsen.
Issuu.com kan bedst betegnes som YouTube for magasiner og kataloger.

Og selv om tjenesten er dansk, så bliver de fleste kræfter lagt i det udenlandske marked. Ikke mindst i USA. Det betyder også, at Issuu har nogle besøgstal, som de fleste danske medier gerne ville være i nærheden af.

Med et opslag hos analysetjenesten Quantcast kan man se, at Issuu hver måned har 33 millioner brugere og ikke mindre end 2,4 milliarder sidevisninger. Topscorerne på FDIMs 'Topliste' er Meteorologisk Institut med 1,8 millioner brugere og tv2.dk med 156 millioner sidevisninger.

De enormt store læsertal hos Issuu skal dog ses i lyset af, at kun halvdelen af de besøgende aldrig kommer i nærheden af Issuu.com. De ser publikationerne indlejret på andre hjemmesider.
Desuden vil mange sikkert undre sig over, at nogle publikationer er læst af flere millioner, mens andre tidsskrifter kun har en håndfuld klik.

"Issuu handler virkelig om den  lange hale. Det kan være svært at forstå, at vi har så mange besøgende, når man ser enkeltstående blade få 10-20 kliks. Men dem har vi bare rigtig mange af," forklarer Martin Ferro-Thomsen, medstifter af Issuu.

Nyt reklamesystem 
Issuu vil nu forsøge at høster frugten af de mange besøgende, som læser webmagasiner på Issuu-com eller i indlejrede udgaver på andre hjemmesider. Tjenesten får nu sin egen reklameplatform: Issuu AdPages.

Issuu AdPages er en service for reklamekataloger, der spredes via nettet i stedet for postbudet. Eksempler kan ses her. I Danmark har Egmont og Bilka testkørt Issuu AdPages.

Issuu har også behov for . Det seneste regnskab viste et minus på 15.000 kroner, og revisorens påtegning lyder, at firmaets fremtid er afhængig af yderligere kapital.  

Har i udsigt til den fornødne kapital?

”Vi er begyndt at tjene vores egne penge. Ikke mindst på Issuu Pro, hvor virksomheder kan købe ubegrænset upload for 19 dollar om måneden. Det er en tjeneste, som har kørt et år stort set uden markedsføring. Nu kommer vi så med AdPages og senere regner vi med flere betalingsprodukter. Så vores kapital i den kommende tid kommer både fra egenfinansiering og venturekapital," siger Martin Ferro-Thomsen.

”Vi har fuld finansiel opbakning fra Sunstone Capital, der er vores nuværende investor, og vi kan ikke udelukke, at vi trækker flere investorer ind med tiden, men det afhænger meget af, om vi føler at det er nødvendigt for at lave de udviklinger, som vi ønsker."

I USA er Issuu blandt de 200 mest besøgte sider. Den største konkurrent er tjenesten Scribd.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere