Første danske forsøg med DVB-T2

Den næste generation af digitalt tv, DVB-T2, testes nu i Danmark.

I november 2009 skiftede Danmark til DVB-T standarden for digitalt tv. Men der arbejdes allerede på en efterfølger, DVB-T2, der skal levere langt større båndbredde. Nu har firmaet Open Channel startet test med DVB-T2 på UHF kanal 67 i København, også kaldet MUXKBH-2.

Med den anden generation af terrestrisk digitalt tv får man op til 40 Mbit/s kapacitet på en UHF kanal, hvilket er næsten dobbelt så meget kapacitet som i dag, hvor man ”kun” har 20-22 Mbit/s. Den ekstra kapacitet kan eksempelvis bruges til at sende flere tv-kanaler i HD.

”HD vil inden for få år blive den nye tv-standard, og derfor er det vigtig for DTT-nettet at have den nødvendige kapacitet, så tv-kanalerne kan udsendes i HD. Ellers bliver DTT-nettet kørt agterud af satellit- og kabel-operatørerne” siger Kenneth Wenzel, direktør for Open Channel.

Der er også flere andre nye tekniske muligheder i standarden, herunder muligheden for at sende tv-kanaler beregnet til tagantenner og andre kanaler til håndholdte enheder på samme tid og frekvens.

I det indledende feltforsøg sendes der fra én sendeposition med 600 Watt ERP i 100 meters højde fra TDC tårnet, Borups Alle, midt i København – og tv-kanalerne vil være de samme som på MUXKBH UHF kanal 35; Kanal København, G-TV | Gaming TV for alle og FamilieTV.

På nuværende tidspunkt er der ingen DVB-T2 fjernsyn og settopbokse på det danske marked, men de forventes at komme i handlen i slutningen af i år. På det tidspunkt udvider Open Channel forsøget med flere sendepositioner i Roskilde eller Hillerød i et SFN net, og der skrues op for sendestyrken til 2 kWatt ERP.

DVB-T2 standarden er allerede så småt ved at vinde frem i flere lande, herunder England, og de danske politikere vil muligvis beslutte at indføre DVB-T2 i 2012, hvor de sidste digitale kanaler ellers skal skifte fra mpeg2 til mpeg4.

Men hvis der vedtages et skift til DVB-T2, vil det igen kræve at danskerne skal investere i et nyt fjernsyn eller en modtagerboks, der understøtter den nye standard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere