De 10 største nørder kåret

CNET har lavet det umulige, en liste over de ti største nørder. Læs blandt andet om den fordrukne nørd, der læste, når han kørte bil, og nørden der valgte at bage sig selv, »for at se hvad der ville ske«.

Nørderne er et sælsomt folkefærd, som på en gang både formår at imponere og forundre. Nu har hjemmesiden CNET lavet en liste over de største af slagsen. På listen er der alt fra verdens største kodebryder til særlingen, der tilbragte sit liv i en tønde.

1: Nikola Tesla var en virkelig nørd. Hans fest-trick var at sende ufattelige mængder strøm igennem luften via en såkaldt Tesla coil. Han viede sit liv til at utrolige eksperimenter med elektricitet og er at regne for skaberen af vekselstrøm.

2: Steve Wozniak stiftede Apple sammen med Steve Jobs. Mens Jobs var entreprenøren bag firmaet, tog Wozniak sig af arbejdet med rent faktisk at lave den første computer i Jobs' garage. Eftersigende opfandt han den første Apple for at imponere hans venner fra computerklubben.

3: Alan Turing er regnet for en af de bedste kode-brydere nogensinde. Ikke alene knækkede han mange af de tyske koder under krigen. Han knækkede også Enigma maskinen, som ellers var regnet for umulig at bryde. Den britiske matematiker er også manden bag Turingtesten og Turingmaskinen. Turing blev dog jagtet af regeringen på grund af hans homosexualitet, og i 1954 døde efter at have spist et æble med Cyanid.

4: Bill Gates er nok den første, mange tænker på, når de skal nævne en nørd. Ifølge CNET er han dog ikke den mest imponerende nørd. Bill Gates har dog i højere grad end de fleste formået at påvirke vores dagligdag. I 1975 stiftede han Microsoft. Et firma som senere gjorde Gates til verdens rigeste mand. Gates er på det seneste også kendt for at donere en stor del af sine penge til velgørenhed.

5: Charles Babbage bliver betragtet, som manden der opfandt ideen om de første programerbare computer. Den engelske matematiker var dog en mindst lige så stor nørd i sit private liv. Han har blandt andet bagt sig selv i en ovn på mere end 100 grader, »for at se hvad der ville ske«.

6: Diogenes, som var sin tids Socrates, må være at regne for en af de mere sære nørder igennem tiden. Hvis du tror, det er nørdet at bure sig inde på sit værelse og spille computerspil, så se på Diogenes. Han brugte mange år på at bo i en tønde uden for et tempel i Athen. Her formulerede han forskellige filosofier. Alexander Den Store er blandt de mange, som har besøgt Diogenes i hans tønde. Det eneste, særlingen havde at sige fra tønden, var dog, »Forsvind fra mit sollys«.

7: Heath Robinsons tegninger af fantastiske maskiner og tingester har for evigt gjort hans navn synonym med gadgets. Hans skitser var kendt for umuligheder og galskab, som ganske få har været i stand til at følge op på.
Heath Robinson har desuden været illustrator på en H.C. Andersen eventyr-bog.

8: Linus Torvalds er kendt for at skabe Linux alene. I dag bliver systemet benyttet af brugere verden over. Han han gift med Tove Torvalds, som er den finske mester i karate. De har tre døtre, hvor den ene har fået navn efter troldmanden Gandalf fra Ringenes Herre.

9: John Von Neumann var en rasende intelligent mand, som var pioneer inden for computer-verdenen og hjalp med at opfinde brint-bomben, samtidig med at han drak som et svin. Neumann er muligvis en af de mest underlige nørder nogensinde. Han var blandt andet kendt for at køre bil, mens han læste bøger. En vane som han flere gange blev arresteret for.

10: Rob Malda startede i 1997 hjemmesiden Slashdot. Siden er Slashdot blevet et af verdens mest populære debat-foraer. Malda levede i sandhed op til prædikatet nørd, da han i 2002 friede til sin kæreste Kathleen Keen via hjemmesiden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere