Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

RSA udskifter millioner af tokens

Efter et cyberangreb må RSA nu udskifte op til 40 millioner SecurID-tokens.

I marts måned blev EMC-datterselskabet RSA ramt af et meget avanceret internet-angreb, hvor angriberne kunne trænge helt ind i de mest følsomme systemer. RSA fortalte dengang at angriberne havde stjålet oplysninger om sikkerhedsløsningen SecurID. Det anslås at der er mindst 40 millioner SecurID tokens i brug og yderligere 250 millioner mobile software-installationer.

RSA mente dengang at de stjålne informationer ikke kunne misbruges til at gennemføre et angreb mod SecurID, og derfor ville firmaet ikke udskifte de 40 millioner tokens.

Men efter en nærmere analyse har RSA nu ændret holdning, og nu fortæller firmaet i et åbent brev til kunderne at man vil bytte de berørte tokens. Det sker efter angrebet på Lockheed Martin i sidste uge, hvor gerningsmændene angiveligt har brugt de stjålne SecurID-oplysninger.

Det enkelte token genererer en unik kode hvert minut, som er en kombination af en unik seed-code på den enkelte enhed og klokkeslettet. Koden kan så bruges som et engangs-password til f.eks. netbanker.

Selv hvis koden bliver opsnappet, er det således ikke muligt for en hacker at logge sig ind på netbanken med den samme kode – og det skulle være umuligt at gætte koden.

Den er denne sikkerhed, som nu muligvis er kompromitteret efter cyberangrebet mod RSA.

Det menes at RSA-hackerne måske har fået fat i seed-koder eller den algoritme, der bruges til at generere engangs-kodeordet.

RSA-chef Art Coviello siger til Wall Street Journal, at praktisk talt alle SecurID tokens skal skiftes ud. Det er altså 40 millioner enheder, og det bliver sandsynligvis meget dyrt for RSA.

I sit åbne brev henviser RSA også til angrebene mod Sony, Nintendo og Google, som ikke har forbindelse til SecurID-sagen, men alligevel viser at trusselsbilledet har ændret sig.

Flere sikkerhedseksperter mener at Kina kan stå bag angrebet mod Lockheed Martin og flere andre amerikanske våbenleverandører.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere