Tyve tømte Data Teams GPS-lager

Målrettede indbrudstyve tømte i sidste uge lageret hos distributøren Data Team i Ringkøbing. De gik målrettet efter de største GPS-modeller, som de tog 80 stykker af. Også 50 bærbare blev stjålet.

Det tog fire maskerede mænd tre minutter og 25 sekunder at tømme Data Teams lager i Ringkøbing for 80 GPS-enheder, 50 barebones og nogle PDA'er onsdag nat i sidste uge.

»De tog ikke LCD-skærmene. Og de lod også en kasse med billige PDA'er stå. De vidste præcis, hvad de ville have. Vi kan se på vores alarmanlæg, at de løb 19 gange frem og tilbage. Og de tog kun de dyreste GPS'er. Jeg er lidt imponeret over, hvor hurtig det gik,« siger en meget ærgerlig direktør for Data Team, Eilif Lytje.

I det hele taget var tyveriet meget velplanlagt. Blandt andet var alle gadelamper på vejen sat ud af drift under tyveriet.

Tyveriet er kommet på et meget ubelejligt tidspunkt for Data Team. Juni er højsæson for salg af GPS-enheder.

»Vi har desværre oplevet, at nogle har afbestilt, fordi vi ikke kunne levere. Det er dog forhåbentlig forbi om et par dage. I løbet af denne uge regner jeg med, at vi kan levere normalt igen,« siger Eilif Lytje.

Som konsekvens af indbruddet opgraderer Data Team nu yderligere sikkerheden på lageret. Der bygges ramper, som skal forhindre rambuk-tyveri, ligesom andre sikkerhedsforanstaltning bliver taget i brug.

Samtidig har Eilif Lytje også været ude med en kritik af de lokale ordenhåndhævere.

»Vi havde en nabo, der overværede tyveriet. Han har fortalt os, at da han ringede til politiet og fortalte, at tyveriet var i gang, så fik han den besked, at politiet ikke havde resurser til at rykke ud. Vi føler os udsat i Ringkøbing, når det tager politiet to timer at komme herud,« siger Eilif Lytje, som mener at politiets forsinkelse skyldes den nye retsreform, der har lagt politiet i Ringkøbing ind under Holstebro.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
KMD lander mangeårig kæmpe-aftale til mere end kvart milliard kroner
KMD har netop genvundet udbuddet om Skattekontoen. Den nye aftale strækker sig over ni år og har en værdi på 234 millioner kroner. Få indblik i udbuddet her.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Helt nye spilleregler: Sådan får du succes på cloudrejsen
Skiftet til cloud udfordrer din forretning og stiller helt nye krav til, hvordan du håndterer projektet – teknisk og strategisk. Få overblik, råd og konkret viden her.