Artikel top billede

Dansk it-gigant kræver kørekort til smartphones

Valg 2011: Direktøren i en af landets største it-virksomheder mener, at it-services bør være en helt naturlig del af valgkampen. For vælgernes og Danmarks skyld.

Læs også:
Derfor bliver it en taber-sag i valgkampen

Danskerne ryster på hovedet af it-valgflæsk

Når NNIT-direktør Per Kogut tænder for tv'et for at se valgkamp, ryster han stille på hovedet. 

Det skyldes, at top-politikerne fra både rød og blå blok ikke tør tage to helt specielle bogstaver i deres mund.
 
I og t.
 
"Jeg synes, det er brand-ærgerligt, at it er så langt nede på den politiske rangliste i forhold til klassiske industrier som landbruget, fiskeriet og produktionsindustrien. Der er en enorm vækst i it-branchen, og den er langt større end både fiskeriet og landbruget," pointerer Per Kogut.
 
Han peger på, at det er 'fuldstændig vanvittigt', at ikke flere politikere tager it-tråden op og kigger på, hvordan det danske samfund kan få mere ud af basisindustrien it.
 
"Der har godt nok været et generationsskifte blandt politikere med interesse i it, men de unge mangler endnu helt at sætte digitaliseringen tungere på dagsordenen," mener NNIT-direktøren.
 
Bredbånd og smartphone-kørekort
Per Kogut appellerer til, at de folkevalgte it-politikere sætter især to emner på dagsordenen. 

"Vi skal have bredbånd ud til alle - både geografisk og aldersmæssigt. Hvis den udrulning ikke skal opdele nationen i et A- og et B-hold, så skal folk også lære at bruge it som værktøj," forklarer han. 

"Vi bør bruge offentlige investeringer på at uddanne folk. Jeg har selv masser af familiemedlemmer i de ældre generationer, der er helt vilde med it. De er især glade for, at it er blevet mere mobilt, og derfor kunne det være rigtig smart at indføre et pc-kørekort til smartphones, så flere fik glæde af apparaterne," fortsætter Per Kogut. 

Samtidig lægger NNIT-direktøren vægt på, at den slags offentlige investeringer i høj grad vil smitte af på erhvervslivet. 

"Når folk køber flere digitale produkter, så er der masser af arbejdspladser med services og salg i butikkerne, og samtidig kan eksempelvis den offentlige sektor nyde godt af folks øgede kendskab til at benytte it i hverdagen," lyder det fra Per Kogut.

Læs også:
Derfor bliver it en taber-sag i valgkampen

Danskerne ryster på hovedet af it-valgflæsk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere