Artikel top billede

Asus, Toshiba og Lenovo er blandt de pc-producenter, der allerede har præsenteret Ultrabooks.

Nu kommer de billige Macbook Air-dræbere

Apples slanke Macbook Air har hidtil domineret markedet for fuldefede computere i den absolut tynde og smukke ende. De nye Ultrabooks vil forsøge at ændre det billede.

Læs også:

Sådan udvikler Intel fremtidens ultrabærbare

Apple truer Intel: Bliv bedre eller bliv fyret

En ny type produkter er på vej ud i butikkerne, hvor de med fordel vil kunne placeres side om side med Apple Macbook Air og kassesuccesen iPad.

De såkaldte Ultrabooks rummer nemlig mange af de karakteristika, som også findes i de to produkter.

De første Ultrabooks er allerede præsenteret - blandt andet af Acer, Lenovo, Asus og Toshiba - og senest tiltrak Ultrabook-kategorien sig en del opmærksomhed på sidste uges IFA-messe.

Hvad er en Ultrabook?

De er kendetegnet ved at være fuldfede pc'er, der er klemt ned i et ultratyndt design og ved at indeholde energibesparende chips fra Intel. Harddisken er naturligvis udskiftet med en moderne SSD.


Asus' UX21 kan være klar i butikkerne allerede i denne måned.

For at en pc-producent må kalde noget en Ultrabook, skal produktet ifølge Intel leve op til:

- Det skal være tynde og lette maskiner, der er maksimal 21 millimeter tykke og ofte endda markant tyndere.

- Opstartstiden er ultra-kort - omkring syv sekunder. Det lader sig gøre ved hjælp af Intel Rapid Start Technology. Ultrabook'en er som en tablet-pc i stand til at vågne på et øjeblik.

- Batteritiden er minimum fem timer, og nogle produkter vil kunne levere op til otte timer.

Skal udgøre 40 procent af pc'erne

Mens Apples Macbook Air koster fra 9.799 kroner i 13-tommer-udgaven, og Samsungs Series 9 er endnu dyrere, så er det meldt ud, at en Ultrabook skal koste maksimalt 1.000 dollars.

Det beløb kan dog ikke omregnes direkte til danske kroner, da pris-niveauet typisk er en del højere herhjemme end i USA. 

Intel tror imidlertid 100 procent på konceptet, og har således meldt klart ud, at det er målet, at 40 procent af de forbruger-bærbare, der sælges på verdensplan ved udgangen af 2012, skal være Ultrabooks.

For at sparke gang i markedet for Ultrabook har Intel stiftet en fond, der skal dele omkring halvanden milliard kroner ud til de virksomheder, der satser på den nye form for pc'er.

Mens den første generation af Ultrabooks vil være baseret på arkitekturen Sandy Bridge, kommer anden generation til at bygge de hurtigere og mere energieffektive Ivy Bridge-chip, der er klar i begyndelsen af 2012.

Allerede året efter venter Intel at være klar med produktlinjen Haswell, der kan sænke strømforbruget endnu mere.

Se Intel præsentere Ultrabook'en:

Læs også:

Sådan udvikler Intel fremtidens ultrabærbare

Apple truer Intel: Bliv bedre eller bliv fyret




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere