Artikel top billede

Send mobilbeskeder fra flyveren

Flyselskab vil tillade rejsende at sende sms-beskeder, men mobilsamtaler er stadig forbudt ombord.

Det store tyske flyselskab Lufthansa fortæller nu at man overvejer at installere udstyr på sine fly så de rejsende kan sende og modtage sms-beskeder ombord. Det kræver naturligvis at mobilen er tændt og dermed falder altså det mobil-forbud, som lige nu gælder over skyerne. Men det bliver fortsat ikke muligt at føre samtaler med mobilen.

"Muligvis vil vi tillade at sende og modtage sms'er ombord. Det er teknisk muligt at åbne for sms'er, mens vi stadig blokerer for at telefonere," siger Lufthansa-talsmand Carsten Spohr til avisen Süddeutsche Zeitung.

Teknisk set kunne man sagtens gøre det muligt for passagererne at foretage opkald med mobilen.

"Men det ønsker vi ikke. Vores passagerer sætter pris på stilheden ombord," siger talsmanden.

Den tekniske løsning bruger en pico-celle ombord på flyet - altså et slags lokalt mobilnet - der opfanger signalerne fra mobilen og leder dem videre til en satellit. Mobilen sender kun meget svagt, fordi antennen er tæt på.

Lufthansa tilbyder allerede trådløst internet på mange af sine ruter under betegnelsen Flynet og denne service skal fra årets slutning være klar på alle selskabets langdistance-ruter.

Allerede i 2004 startede Lufthansa sit første pilotprojekt sammen med Boeing, Connexion, hvor de flyrejsende kunne surfe på nettet ombord. Men Boeing fandt aldrig en fungerende forretningsmodel for sin mobile internet-tjeneste og den blev opgivet i 2006.
 
Det var en stor fiasko for Lufthansa, som allerede havde ombygget 69 af sine fly med Connexion-udstyr.
 
Nu forsøger Lufthansa så igen med en kombination af satellit-antenner og trådløse basisstationer i flyets kabine.

Flynet tilbyder en maksimal download-hastighed på 10 megabit i sekundet og 500 kbit/s upload. Det koster 20 euro for en FlyNet-dagsbillet eller 11 euro for en time. Man kan også købe 10 minutter for 1,80 euro.

Det norske lavprisselskab Norwegian har også lanceret trådløst internet ombord på sine flyvninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere