Artikel top billede

Optimisme i Datacompagniet

SMB-kundernes investeringslyst er stejlt stigende, lyder det fra Datacompagniets direktør Jesper Deleuran, som dog ikke oplever den store kundeinteresse for cloud.

»Solen skinner, og vi synes i al beskedenhed, at vi gør det godt.«

Sådan lyder kommentaren fra direktør Jesper Deleuran hos den københavnske infrastrukturforhandler Datacompagniet efter offentliggørelsen af et 2010-regnskab med et overskud før skat på godt 1,2 millioner kroner.

Han fortæller samtidig om en stigende investeringslyst blandt kunderne, som får ham til fremadrettet at forvente endnu bedre resultater og udvidelse af den i øjeblikket ni mand store medarbejderstab.

»Jeg har svært ved at være andet end optimist. Kundernes investeringslyst er på en stejlt opadgående kurve. Vi har en treårig forretningsplan, hvor vi som minimum skal vækste med 15 procent årligt. Så vi er i gang med at rekruttere nye sælgere og driftsfolk og regner med, at vi frem til nytår skal ansætte yderligere seks mand i firmaet,« siger Jesper Deleuran, som forventer et positivt 2011-resultat på omkring 1,5 millioner kroner.

Han købte i slutningen af 2008 Datacompagniet af den senere fallerede investor Asger Jensby. Siden da er forretning med Deleurans ord blevet »fintunet« med fyringen af en lille håndfuld ansatte. Han forventer, at den fremtidige vækst især vil ske indenfor konsulentydelser, som sammen med en support- og driftsaftaler udgør kernen i Datacompagniets forretning.

»Vi er nået frem til et punkt, hvor vi laver en bedre forretning med færre ressourcer. Fremover er det konsulentforretningen, der vækster,« siger Jesper Deleuran, som henter størstedelen af sine kunder i »det brede SMB-segment«, som han udtrykker det.

Selvom Datacompagniet fokuserer på løsninger fra de meget cloud-ivrige producenter Microsoft, HP og Citrix, oplever han ikke den store cloud-interesse blandt kunderne.

»Cloud er et superfancy ord, men det har i bund og grund eksisteret længe indenfor virtualiseringsverdenen. Så det er ikke noget der ændrer vores forretningsstrategi. Vi fortæller naturligvis vore kunder om de muligheder, der findes, men jeg vil vurdere, at det er under ti procent, der bider på,« siger Jesper Deleuran, som dog ikke vil udelukke ,at situationen kan være anderledes om et år eller to, hvis markedet bliver modnet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere