Greenpeace angriber Dell for at bruge giftige stoffer

Dells danske hovedkontor fik mandag besøg af Greenpeace-aktivister, der hængte et stort banner ned fra bygningen i protest mod Dells brug af flammehæmmere. Dell løber fra sit grønne løfte, siger Greenpeace.

Greenpeace gennemførte mandag en aktion mod Dells hovedkontor i Danmark. Et stort banner med skriften "Michael Dell: Drop the Toxics" blev hængt ned fra forsiden af bygningen og ved hovedindgangen delte aktivister flyers ud til de ansatte og forbipasserende.

Aktionen skete som et led i en global aktion mod Dell, hvis topledelse mandag skulle diskutere, hvordan man kan komme af med skadelige kemikalier i sine produkter.

Dell lovede i 2006 at udfase PVC og bromerede flammehæmmere fuldstændigt fra sine produkter inden udgangen af 2009. Det skete ikke, og Dell har nu lovet at udfase de farlige kemikalier fra sine computere inden udgangen af 2011.

»Dell løb fra sine grønne løfter og har udsat udfasningen af PVC plastik og bromerede flammehæmmere. Det er et groft aftalebrud og nu må vi sikre os, at det ikke sker igen. Derfor kræver vi, at Dell laver en plan for, hvordan de vil nå 2011-målet og viser os den plan. Kun på den måde kan Dell genoprette tilliden til forbrugerne« siger Erik Albertsen, kemimedarbejder i Greenpeace.

Kan give kræft
Kravet lyder at Dell skal bruge sine politiske muskler til – i lighed med HP, Acer, Apple og Sony Ericsson – at arbejde for, at RoHS-direktivet (Restriction of Hazardous Substances in electronics) kommer til at indeholde krav om udfasning af PVC plastik og bromerede flammehæmmere.

»De stoffer, vi taler om, kan være særdeles skadelige. PVC plastik og bromerede flammehæmmere udvikler ved afbrænding blandt andet dioxin, der er kræftfremkaldende og et af verdens giftigste stoffer. Der findes sikre alternativer, man kan bruge i stedet, så det er bare at komme i gang,« siger han.

Ifølge Greenpeace har Dell stadig ikke én eneste computer fri for PVC plastik og bromerede flammehæmmere i modsætning til konkurrenterne Apple, HP, Acer og indiske Wipro. For to dage siden annoncerede den indiske IT-gigant HCL, at man er klar til at sende lignende computere på markedet, samt at man åbent støtter en mere restriktiv europæisk lovgivning på området.

Den danske aktion mandag kommer efter en tilsvarende aktion i Indien og i Holland.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere