Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Nova Data havde snigpremiere på Kinect

Microsoft har brugt efterårsferien til at fremvise sin bevægelsesfølsomme konsolstyring Kinect.

Microsofts nye Kinect-udvidelse til Xbox 360 konsollen lander i Danmark om kort tid. Den bevægelsesfølsomme styreenhed kan købes i de danske butikker fra den 10. november, men allerede i efterårsferien var der mulighed for at opleve Kinect forskellige steder i landet. Ét af stederne var it-forhandleren Nova Data i Sønderborg, hvor Microsoft havde inviteret til snigpremiere på Kinect fredag.

Nova Data inviterede publikum til at afprøve en lidt ufærdig version af Kinect hele dagen og det fik adskillige hundrede nysgerrige til at trodse efterårskulden og møde op i teltet på gågaden for at hoppe, danse og fægte i luften med armene.

Der er sagt og skrevet meget om Kinect, som består af et avanceret kamera, der registrerer spillerens bevægelser og omsætter dem til styresignaler til konsollen.

Det er ikke længere nødvendigt at bruge en controller – du er så at sige selv controlleren. Det fungerer med en eller to spillere, som skal befinde sig et par meter foran kameraet. Så det kræver at der er lidt plads i stuen og man skal nok ikke have lamper eller andre skrøbelige genstande stående tæt ved. For Kinect handler om fysisk udfoldelse, og man kan hurtig blive revet med.

I den version som CRNs søstermedie ComON testede i Sønderborg fungerer genkendelsen af bevægelser forholdsvis problemfrit, men responsen er selvfølgelig ikke den samme, som kendes fra en rigtig controller. Heldigvis er spillene meget tilgivende – bare man vifter hurtigt, så kan man trygt regne med, at bolden rammes i bordtennis-spillet. For actionspil, hvor hurtige reaktioner og stor præcision er essentielt, er Kinect ikke så velegnet.

Der kommer i første omgang 15 spil til Kinect og det er den type spil, der betegnes som ”casual games”. Her skal man løbe, hoppe og dukke sig eller forsøge at styre en gummibåd ned af flod. Her er det især det helt unge publikum, som er den oplagte målgruppe. Kinect er da også perfekt til børn, mens man som voksen føler sig en smule akavet, når man står og fægter i luften.

Nu kan Microsoft bestemt ikke tage æren for at opfundet den bevægelsesfølsomme styring. Faktisk er Microsoft meget sent ude. Nintendo kom allerede i 2006 med sin Wii, der havde en bevægelsesfølsom controller. Nintendo har altid haft fat i et lidt yngre publikum end de andre konsolfirmaer og Wii Remote passede som fod i hose til dette segment. Her er det selvfølgelig stadig nødvendig at holde en controller, men enheden reagerer i det mindste på spillerens bevægelser.

Wii konsollen er solgt i mere end 50 millioner eksemplarer og Nintendo kom sidste år med en udvidelse, Wii Motion Plus, der gør styringen noget mere præcis.

Først i september 2010 kom så Playstation Move fra Sony, som også bruger en håndholdt bevægelsesfølsom controller. På toppen af controlleren er der monteret en lille lysende gummibold. Den bliver registreret af PlayStation Eye kameraet, som dermed kan se, hvor spilleren befinder sig i rummet. Her skal man altså både investere i controlleren og kameraet – Sony sælger dog en startpakke med begge dele.

Ifølge Sony har salget overgået alle forventninger – alene i den første halvanden måned er der solgt 1,5 millioner eksemplarer af Move i Europa. Flere af de gamle PS3-spil som det anmelderroste Hard Rain er blevet opdateret, så de nu kan spilles med Move-controlleren.

Nu kommer så Kinect, hvor teknologien er taget ét skridt længere. Her er controlleren helt forsvundet. Microsoft fortæller at en pakke med Kinect sensor og Kinect adventures spillet kommer til at koste 1.195 kr. i de danske butikker. Kinect understøtter alle Xbox 360 konsoller, men ældre modeller kræver en ekstra strømforsyning.

Der er også planer om at sælge en Xbox 360 4GB konsol sammen med Kinect-pakken i Danmark for 2.395 kr. og en version af konsollen med 250 GB harddisk og Kinect-pakke for 2.795 kr.

I Storbritannien har flere online-forhandlere, herunder Amazon.co.uk, angiveligt modtaget så mange forhåndsbestillinger på Kinect, at styreenheden allerede er udsolgt endnu inden den er kommet i handlen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere