Her er de vigtigste gadgets fra CES2010

Den amerikanske messe CES er slut. Her er 10 øjenåbnere fra årets gadgetmesse.

På Consumer Electronic Show i Las Vegas kan man se ind i fremtiden. Her ses de elektroniske produkter, som vil ændre vores dagligdag – eller som ender som velmente luftkasteller.

Hvilke produkter der bliver store sællerter i fremtiden er svært at spå om, men engelske Daily Telegraph har samlet en liste over de 10 produkter, som vi helt sikkert kommer til at se mere til.

1. Light Touch
Light Touch er et holografisk tastatur. Produktet er ikke på vej ud i butikkerne, men udviklerne forsøger i øjeblikket at sælge teknologien til elektronikproducenter.
Det kan blive spændende at se, hvordan vi kommunikerer med computere i fremtiden, hvis Light Touch bliver standarden. For eksempel kunne man dreje projektoren mod væggen og interagere med computeren ved at trykke på motiverne på væggen.

2. Bloggie
2009 var året, hvor videokameraer fik et billigt alternativ. Netbook-bølgen startede udviklingen med, at alt ikke nødvendigvis skulle være hurtigere og have flere funktionaliteter for at sælge. Ofte er et prisbilligt alternativ med de basale egenskaber bare bedre.

Den tendens er nu på vej til videokameraer, hvor et godt eksempel er Flip, der snupper flotte billeder og er utrolig let at betjene. På CES var det Sonys tur til at bringe deres Bloggie videokamera på banen (MHS-PM5). Den fleksible linse, ansigtsgenkendelse og hurtig upload til nettjenester er kameraets styrker.

3. Que
Det har vrimlet med digitale ebogslæsere på årets CES-messe. En af de interessante er Que.
Den blander ebogslæseren med en mere funktionsdygtig tavle-pc. Firmaet Plastic Logic har forretningsfolk i tankerne. For læseren er oplagt til at redigere i dokumenter, til at hente digitale aviser med og til at tjekke kalenderen.
Læs ComONs artikel fra sidste uge om Que.

4. Sonys 3D-skærm
Sony gav os sidste år XEL-1. En 11 tommer lille – men imponerende – OLED skærm. På CES viste Sony så en væsentlig større skærm, der dog næppe kommer i handlen lige med det samme.
Der var tale om en 24 tommer prototype, som ifølge øjenvidner også giver et overvældende skærmbillede.

5. Boxee
Boxee er en glimrende multimedia-center-software. Det kan køre på Apple TV og de fleste styresystemer. Men på CES fik Boxee sin egen box.
En settop-box der sættes til fjernsynet og forbindes med nettet. Så er der adgang til nettes mange tjenester som YouTube, Last.fm og mange, mange flere. Navigationen er simpel, og Boxee gør det også meget simpelt at få adgang til medier på computere og netværksharddiske fra fjernsynet.
Boxee-boksen kan kun købes i USA indtil videre.

6. Kombi-computeren
Mens alle har talt om tavle-pc’ere, så gik Lenovo en lidt anden vej. Med Lenovo IdeaPad U1 gav de os en gadget, som faktisk både er en traditionel bærbar – og en tavle-pc.
Læs mere om den i vores artikel fra sidste uge.

7. Helikopteren
Parrot AR Drone er en fjernstyret helikopter. Det specielle ved den er, at den også er udstyret med to kameraer. Helikopterens fire propeller gør det muligt for den at ligge jævnt i luften, mens den sender live video.
Læs mere om Drone hos vores kollegaer på GEAR.

8. Stor, store, størst.
Panasonic brugte CES til at fremvise et gigantisk TV med mulighed for at vise 3D. 152 tommer bliver næppe standardstørrelsen i danske hjem lige med det samme. Men rart at vide, at der åbenbart ikke er loft på plasma-teknologien endnu. Til gengæld kan plasma-skærmenes tid snart være ovre, da de ofte er strømslugere.

9) Pust og snak
Sensawaft gør det muligt at puste cursoren rundt på en skærm. Med en specialbygget mikrofon kan især handicappede få gavn af teknikken.
Men firmaet mener også, at den kan give almindelige brugere nogle fordele. Man kunne bruge teknikken til at aktivere en mobiltelefon eller til at putte en yderligere dimension i computerspil, så man ikke kun skulle bruge hænderne - men også munden.


10) Entourage eDGe
Endnu en ebogslæser kommer fra Entourage. eDGe adskiller sig ved at kunne udføre flere opgaver, som man normalt ville finde sin computer frem for at lave. Og så kan den foldes sammen.

Der bliver fremvist cirka 20.000 produkter på CES, så denne liste giver selvfølgelig kun et begrænset overblik. Årets tendenser har især været ankomsten af mange USB3-understøttede produkter. Flere forsøg på 3D er vist frem, og så vil Intels nye processorer til bærbare betyde hurtigere og mere strømeffektive computere om ganske kort tid.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere