Kommune beskylder Microsoft for skræmmekampagne

Microsoft har sendt åbent brev til borgmesteren i Lyngby-Taarbæk efter fravalget af Microsofts Office-pakke til fordel for OpenOffice.

Det er sjældent, at lokalavisen i Lyngby beskæftiger sig med open source og software-licenser. Men det har kommunens valg af OpenOffice lavet om på.

Microsofts teknologidirektør Jasper Hedegaard Bojsen har skabt voldsom debat på lokalavisens hjemmeside ved at sende et åbent brev til kommunens borgmester.

I brevet svarer Bojsen på de udmeldinger, som borgmesteren er kommet med i kølvandet på kommunens ”nej tak” til Microsofts licenser. Han mener blandt andet, at ”det bebudede skift i bedste fald blot omfordeler omkostningerne i kommunen, og pålægger lærere, elever og forældre unødigt besvær samt forringer it-understøttelsen i læringen”.

Han mener, at kommunen tager fejl, når politikerne siger, at OpenOffice er et ligeværdigt og billigere alternativ til Office.
Og så henviser han til amerikanske skoler, der har konkluderet, at man ikke klæder folkeskoleeleverne godt nok på til fremtidens erhvervsliv, fordi de med stor sandsynlighed vil møde Microsofts produkter senere i deres uddannelsesforløb og på arbejdsmarkedet.

Skræmmekampagne
I Lyngby-Taarbæk er viceborgmesteren Simon Pihl Sørensen chokeret over brevet. Til Berlingske siger han:

»Den kampagne, som Microsoft kører i Lyngby-Taarbæk, er klart grænseoverskridende. Det er en skræmmekampagne, som ikke sømmer sig for en stor virksomhed, som brøster sig af at opføre sig ordentligt. Microsoft indikerer, at vi har gjort det for at spare penge, og at det nu går ud over de svage elever, fordi de ikke får adgang til Microsofts produkter. Det er helt ude i hampen - så grotesk!« siger en vred Simon Pihl Sørensen.

Til Computerworld siger borgmester Rolf Aagaard-Svendsen også, at han finder Microsofts udmelding bemærkelsesværdig.

På lokalavisen er meningerne dog delte om Microsofts debatindlæg. En læser henviser til adskillige rapporter hos blandt andet Videnskabsministeriet, Devoteam og Århus Universitet, der taler for at anvende Microsoft-produkter på uddannelsesinstitutioner og arbejdspladser.

En anden bruger mener, at nutidens unge er fuldt i stand til at navigere i andet en Microsoft-software, og at skolen netop skal lære børnene at bruge forskellige typer software, så de kan blive fleksible på deres kommende arbejdspladser.

Til Lokalavisen udtaler det lokale folketingsmedlem, SFs it-ordfører Hanne Agersnap, at hun også kender Microsofts ihærdige forsøg på at præge politikernes holdning til fordel for firmaets interesser. Ikke mindst i forbindelse med den aktuelle debat i Folketinget om dokumentstandarder.
Her understreger hun dog, at og virksomheder og støtter af også er tydelig interesserede i at få politikernes opmærksomhed.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2025: Her er truslerne – og sådan beskytter du dine kritiske data

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

19. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025 i Jylland

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

21. august 2025 | Læs mere


AI i det offentlige: Potentiale, erfaringer og krav

Hør erfaringerne med at anvende AI til at transformere og effektivisere processer i det offentlige – og med at sikre datakvalitet, governance og overholdelse af retningslinjer.

27. august 2025 | Læs mere