TDC mister 75 mio. på grossistkunder

En ny beregningsmetode gør, at TDC's konkurrenter slipper cirka 75 millioner kroner billigere, når deres kunder benytter det tidligere telemonopols fastnet. Konkurrenterne havde dog håbet på væsentlig større prisfald.

TDC står til at miste grossistindtægter på 75 millioner kroner.

Det viser Computerworld Onlines beregninger, efter IT- og Telestyrelsen fredag offentliggjorde resultatet af en ny beregningsmetode (LRAIC, Long Run Average Incremental Costs) for grossistpriserne.

Det vigtigste resultat af den nye beregningsmetode er, at priserne for at sende samtaler ud i TDC's net falder med omkring 17 procent.

Det gælder for den såkaldte lokale samtrafik, der er det langt mest udbredte grossistprodukt, som de store teleselskaber som Tele2 og Telia køber af TDC.

Telestyrelsen offentliggør konkurrenternes markedsandel og den samlede mængde telefonsamtaler herhjemme.

Ud fra den statistik kan man regne sig frem til, at konkurrenterne næste år, når de nye priser træder i kraft, slipper godt 75 millioner kroner billigere.

Direkte på bundlinien

De penge går direkte fra TDC's bundlinie, og administrerende direktør Henning Dyremose er langt fra tilfreds med prisfaldet.

- Vores konkurrenter vil blive styrket, og TDC vil blive svækket, oven på IT- og Telestyrelsens udspil, konstaterer han.

- De udenlandske selskaber har meget let adgang til det danske marked, mens TDC har betydeligt større vanskeligheder med at få adgang til deres markeder. Der er grænser for, hvor store ubalancer selv et så velsmurt lokomotiv som TDC kan håndtere, tilføjer TDC-direktøren.

Tele2 ser lige omvendt på de nye grossistpriser.

- Prisfaldene er noget mindre, end vi havde forventet, siger direktør Ebbe Jørgensen.

Han er særligt skuffet over, at Telestyrelsen efterlader den opkaldsafgift, som er en del af grossistpriserne, stort set uændret.

Abonnementet stiger

Ebbe Jørgensen konstaterer, at IT- og Telestyrelsen giver de største prisfald til grossistprodukter, som ikke kræver, at konkurrenterne etablerer knudepunkter til TDC's net mange steder i landet. Det har Tele2 gjort, men den strategi vil selskabet regne grundigt på, da det nu er spørgsmålet, i hvor høj grad det kan betale sig.

- Desuden har vi sat abonnementet en krone ned, selv om vores indkøbspris til TDC er steget. Det havde vi regnet med at få finansieret af de nye grossistpriser. Nu må vi se, om det også er tilfældet, siger Ebbe Jørgensen.

Grossistprisen for abonnementer er ikke omfattet af den nye beregningsmetode fra Telestyrelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere