PC-salget i fjerde kvartal:: HP presset af Acer og Lenovo på dansk marked

IDC-tal viser, at Lenovo og Acer vinder frem på det danske marked for stationære og bærbare computer. Acer er igen tæt på at være lige så store som HP.

HP mister igen markedsandele på det danske marked for stationære og bærbare computere. I løbet af 2009 er HP’s plads på markedet blevet mindre og mindre, og nu har HP kun 26 procent af markedet. Det viser tal fra analysefirmaet IDC, der har opgjort de enkelte producenters salg i Danmark.

Faldet skyldes ifølge HP især, at deres fabrikker ikke har været i stand til at levere i samme tempo, som kunderne efterspurgte varerne. Det har givet forsinkelser, der har ramt bredt i fjerde kvartal, siger Henrik Sinnbeck, der er pc-direktør i HP. Ifølge IDC’s tal mangler HP at sælge 23.000 computere for at nå op på samme salg som året før.

»Det er rigtig, rigtig skidt. Den væsentligste årsag er, at vores levering er blevet skubbet. Det rammer os især på consumer produkterne, men også på businessprodukterne,« siger Henrik Sinnbeck.

Nu skulle leveringssituationen dog være tilbage til det normale undtagen for computere med bluray-afspillere, siger han.

»Bortset fra consumer highend-produkterne, er vi igen back on track i første kvartal med en fuldstændig normal leveringstid,« siger Henrik Sinnbeck.

Skulderklap til Lenovo

Samtidig med at HP svinder ind, stiger markedsandelene hos de øvrige producenter, Acer, Apple og Lenovo. Det er især de små minibærbare, netbooks, der er solgt flere af. I forhold til året før er der gået 15.000 flere netbooks over disken. Til gengæld er der solgt 20.000 færre notebooks. Samlet set er der solgt 382.000 computere i Danmark i fjerde kvartal, et fald på 0,3 procent i forhold til året før.

Hos Lenovo glæder administrerende direktør Peter Juul Jørgensen sig over, at han har solgt 32.000 bærbare computer i fjerde kvartal. Selv om det er 4.000 mindre end året før, syntes han stadig, at resultatet er skulderklap fra forhandlerne.

»Vi er superglade for at tage markedsandele. Mens markedet mister 22 procent har vi kun tabt 12,4 procent. Det bekræfter, at vi har gode produkter, har dygtige medarbejdere og at vores partnere er glade for at sælge Lenovo,« siger Peter Juul Jørgensen.

Dansk pc-salg, Markedsandele i procent.

Producent Fjerde kvartal 2009 Fjerde kvartal 2008
HP 26 32
Acer 23 19
Lenovo 15 13
Dell 10 10
Apple 7 4
Andre 20 20

Kilde: IDC, 2010




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere