TNM It vil vinde kunder i landbrugskrise

En salgsaftale med grovvaregrossisten DLG hjælper TNM It efter forhandleren blev dobbelt ramt af finanskrise og to år med millionunderskud. Aftalen skal tage kunder fra konkurrenterne.

En dårlig timet ekspansion har givet it-forhandleren TNM It endnu et millionunderskud. Forhandleren er kommet ud af 2009 med et underskud før skat på 1,3 millioner kroner oveni lige så stort underskud året før.

»Det gik galt for os, da vi i starten af 2008 tredoblede sælgerstaben og øgede vores teknikertal og administration,« siger Thomas Nejsum Madsen, der er direktør i TNM It.

Det gjorde ondt på TNM It, da finanskrisen kort tid efter dukkede op og ramte landbrugene og dermed TNM It på to måder samtidigt. Landbrug har en meget høj gæld, så da finanskrisen ramte, måtte landbrugene både slås med faldende salg og med bankernes modvilje mod at give kredit. Det betyder, at landbrugets investeringer i nye anlæg siden er stået næsten stille.

»Det var meget slemt, for vi gearede op samtidig med, at finanskrisen ramte os,« siger Thomas Nejsum Madsen.

Kunderne er typisk større landbrugsvirksomheder med 2-10 ansatte og TNM It omsætter for et mindre tocifret millionbeløb hvert år, hvoraf halvdelen er konsulentydelser og resten er it til især driftsovervågning og fjernadgang af foderanlæg og andet landbrugsudstyr.

TNM It-satsningen kom efter at korn- og grovvaregrossisten DLG købte sig ind i virksomheden og åbnede op for et salgssamarbejde, der gav forhandleren både kapital og anledning til at ekspandere. Med samarbejdet giver DLG kundeleads til TNM It. Samarbejdet skulle dog først modnes, inden de enkelte DLG-medarbejdere fik øje på TMN Its evner. Det første års tid brugte Thomas Nejsum Madsen og medarbejderne meget tid på at besøge hver enkelt lokalafdeling i DLG for at fortælle, at TNM It er specialister i at lave it til procesudstyr i landbrug.

»Det er en vigtigt samarbejde, der er godt for os, fordi DLG har en rigtig god kontaktflade ud til de enkelte landmænd,« siger Thomas Nejsum Madsen.

Nu har han igen skruet ned for forretningen, der i dag består af seks medarbejdere i Herlev, Odense og Århus foruden fem personer i søsterselskabet TNM Consult, der udvikler software.

»Vi bruger krisen på at byde på nogle mindre ordrer, og selv om vi ikke tjener så meget på dem, bruger vi det til at tage nogle nye kunder, så vi er klar, når krisen vender,« siger Thomas Nejsum Madsen, der regner med et rundt nul på bundlinjen i år.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere