Prince dropper internettet

Først tilbad han Napster. Nu er soul-stjernens kærlighedsæffære med internettet fortid.

Superstjernen Prince er træt af internettet. Derfor vil hans kommende album 20TEN - der dog nu er blevet udskudt - blive solgt uden ekstrapris gennem aviser verden over.

"Internettet er fuldstændig færdigt. Jeg kan ikke se, hvorfor jeg skulle give min nye musik til iTunes eller nogen som helst andre. De vil ikke betale mig på forhånd, og så bliver de sure, når de efterfølgende ikke kan få musikken," siger Prince til den britiske avis Daily Mirror.

The Daily Mirror er en af aviserne, som vil distribuere hans nye CD. Prince forklarer, at det skyldes de mange skærmydsler med misbrug af hans musik på internettet. Derfor vil der ikke komme nogle musik-downloads af hans musik, siger han til avisen.

I modsætning til mange andre musikstjerner har Prince droppet Youtube. Hans musik må ikke ligge på videotjenesten. Prince har endda nedlagt sin personlige hjemmeside.

Det er en enorm kovending for stjernen, der har levet et meget ombejlet og kaotisk liv. Prince kom i halvfemserne op at slås med sit pladeselskab, Time Warner, og han skrev ofte "slave" i panden på sig selv for at understrege, at han mente, at pladeselskabet gav ham fodlænker på. I mange år hed han O)+> (kaldet "The Symbol") og var kendt som The Artist formerly known as Prince. Samtidig blev han medlem af Jehovas Vidner.

For ni år siden, i 2001, udsendte Prince en single gennem den stormomsuste fildelingstjeneste Napster. Senere samme år lovpriste han i et manifest den store musikdelingstjeneste Napster for at være til for "musikelskere".

"...heldigvis ser det ikke ud til, at musikbranchen kan gøre noget for at stoppe denne udvikling”, skrev Prince.

En udgave af manifestet ser ud til at kunne findes her, selv om det er svært at fastslå, om det er det originale manifest.

For blot fem år siden lancerede Prince sin egen butik på internettet, hvor fans kunne købe hans seneste musik.

Nu er kærligheden til nettet ovre.

"Internettet er som MTV. På et tidspunkt var MTV hipt, og pludselig blev det gammeldags. Altså, alle disse computere og digitale gadgets er ikke til for noget godt," siger Prince nu.

"De fylder blot dit hoved med tal, og det kan ikke være godt," siger han til avisen.

Læs mere af det underholdende interview med den specielle stjerne her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere