Servicegruppen satser på outsourcing

25-års jubilæum skal bruges på at tage mellemstore kunder på outsourcing-markedet, fortæller Servicegruppens direktør, Preben Duus Jørgensen.

Servicegruppen for Dataudstyr i Hedehusene vil have en større del af outsourcingmarkedet. I stedet for kun at tage sig af traditionelle break-and-fix-opgaver, hvor en tekniker kører afsted, når en computer er gået i stykker, vil Servicegruppen være ansvarlig for driften af kundens it.

»Vores outsourcingforretning har det godt, hvor vi har rigtig godt fat i kunder med mellem 100 og 500 brugere, og hvor der kommer få, men gode kunder ind,« siger Preben Duus Jørgensen, der er administrerende direktør for Servicegruppen, der i år fejrer 25-års jubilæum.

Sidste år investerede Servicegruppen 10 millioner kroner en i gennemgribende opgradering af det AX-system, der holder styr på vedligeholdelsesforretningen for både danske og nordiske kunder, og det nye system skal standardisere arbejdsgangene hos Servicegruppen og give plads til vækst.

»Den nordiske forretning skal gerne vokse 50 procent over de næste tre år,« siger Preben Duus Jørgensen.

Han forklarer, at outsourcing er en naturlig udvikling fra de traditionelle vedligeholdelsesopgaver, fordi der er synergier med både kunder, partnere og arbejdsprocesser, når man får det overordnede ansvar for detn vedligeholdelse man i forvejen udfører. I løbet af 2009 har Servicegruppen derfor fået flere kunder og kroner på outsourcingområdet.

»Vi bliver til en overordnet outsourcingleverandør, for kunderne ser i højere grad vedligeholdelse som en outsourcingopgave. Sagens kerne er, at vi vælger at tage et større ansvar for vores kunder på midtmarkedet, hvor vi bruger vores kræfter,« siger han

Til gengæld skrumper resten af forretningen ind. I 2009 faldt den samlede omsætning med 12 procent til 104 millioner kroner samtidig med at Servicegruppen fyrede eller sagde farvel til 20 medarbejdere.

Nu går det dog igen fremad, siger Preben Duus Jørgensen, der fortæller at bunden blev nået midt i 2009. Han forudser, at 2010-omsætningen vil ligge på det samme niveau som sidste år og at overskuddet vil stige. Preben Duus vil bruge 25-års jubilæet til at fortælle kunderne om Servicegruppens outsourcing-evner og tror, at outsourcing om ti år kan være dobbelt så stor en forretning for Servicegruppen som nu.

»De er bare starten. Vi er best in class på mange områder, og det vil vi omsætte til større vækst,« siger han.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere