Artikel top billede

Winkelhorn: Udviklingen er vendt

Efter flere år med retssager har kopiforhandleren Winkelhorn fået vendt udviklingen, siger direktør. Han erkender samtidig, at uden tilkendt erstatning ville resultatet være endt med et minus.

Direktør Kim Juhlin mener nu, at Winkelhorn kan se enden af nedturen. I det netop afleverede regnskab for 2009 kan kopiforhandleren fremvise et overskud på 1,3 millioner kroner. Det første positive resultat i en årrække. En god start på det nye Winkelhorn, som netop er styrket med købet af Copy Data og PN Office, mener Juhlin.

Winkelhorn har ellers gennem flere år ført en kamp mod Sharp, omkring brud på aftaler. Retssager, der er endt med, at Winkelhorn har fået en samlet erstatning på 15 millioner kroner fra Sharp.

I de seneste regnskab indgår fire millioner kroner fra den erstatning, og direktør Kim Juhlin erkender da også, at uden erstatningen ville 2010-regnskabet være endt med et minus.

»Regner vi advokatomkostningerne fra, ville vi nok være endt i et minus på 800.000 kroner uden erstatningen,« siger Kim Juhlin.

Han mener dog, at regnskabet er et klart vendepunkt.

»Jeg havde da gerne set, at regnskabet havde set pænere ud. Men jeg er tilfreds, når vi anlægger den synsvinkel, at 201-regnskabet er det første regnskab, hvor omsætningen er steget, og vi igen er inde i en positiv udvikling. Det er vendepunktet. Alle kurver er vendt, efter at vi skrabede bunden i 2009. I stedet for ned ad bakke er det nu opad bakke. Det er stadigvæk hårdt, men vi har et rigtig godt udgangspunkt,« siger Kim Juhlin.

Han påpeger at Wikelhorn netop nu er er midt i sammenlægningen mellem Winkelhorn og de to nys tilkøbte selskaber Copy Data og PN Office. EN sammenlægning, som han ser gode perspektiver i, samtidig med at han ser positive takter på bundlinien.

»I 2011 kommer vi ud med overskud. Det skulle gerne blive på niveau med i år - men uden hjælp fra en erstatning – altså, at vi gerne skulle ende på et par millioner kroner i overskud,« lyder det afsluttende fra Kim Juhlin.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere