ADSL: Telestyrelsen skal på banen

Konkurrenter hilser velkommen, at politikerne vil gribe ind over for TDC's dominans på ADSL-markedet, men de venter med at juble, til de ser indgrebene i praksis.

Det er fint, at politikerne griber ind over for TDC, som dominerer det danske ADSL-marked - vækstmarkedet i telebranchen - totalt.

Men det altafgørende er, hvordan IT- og Telestyrelsen vælger at føre politikernes ønsker ud i livet.

Sådan lyder det fra de konkurrenter, som politikerne vil give en større chance for at kapre de danske bredbåndskunder.

- Telestyrelsen skal gå tæt på TDC og bede om dokumentation for omkostningerne, der ligger bag de gebyrer, som vi skal betale, siger administrerende direktør Henrik Clausen fra landets næststørste ADSL-udbyder, Cybercity.

Han påpeger, at myndighederne kun har snor i halvdelen af de omkostninger, som konkurrenterne i dag betaler for at benytte TDC's kobbernet til ADSL.

Desuden er det afgørende, hvor længe TDC får lov til at trække sagerne ud, mener Cybercity-direktøren. Han henviser til, at TDC har tilbudt det tidligere telemonopols egne kunder et bredere sortiment af ADSL-produkter i lang tid, før konkurrenterne fik adgang til dem.

Ifølge Henrik Clausen har myndighederne handlet alt for mildt over for TDC, når selskabet har trådt på konkurrenterne.

- Telestyrelsen skal bevæge sig væk fra henstillingsregime over til påbud og sanktioner. Ellers flytter vi bare rundt på gebyrerne, siger Cybercity-direktøren.

Han vurderer, at Cybercity sparer "et mindre millionbeløb" på de gebyrer, som TDC ifølge den politiske aftale, der blev indgået fredag, skal fjerne.

Også administrerende direktør Peter Bredgaard, Telia Networks, mener, at Telestyrelsen sidder med en nøglerolle på fremtidens ADSL-marked.

- Vi hilser politikernes ønske om øget konkurrence velkommen, men vi skal se en implementering af deres ønske, før vi tager stilling til, om vi igen vil sælge ADSL, siger han.

Telia trak sig sidste år fra det danske ADSL-marked med den begrundelse, at det er umuligt at tjene penge på ADSL i Danmark, blandt andet fordi TDC's gebyrer er så høje.

Konkurrencestyrelsen frikendte derimod TDC for prisdumping, selvom styrelsen konkluderede, at TDC er alene om at kunne tjene penge på ADSL med de nuværende priser og gebyrer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere