Artikel top billede

It-konsulent har købt itfactory.dk

Stein Baggers gamle domænenavn er bragt til live igen.

Itfactory.dk har fået ny registrant, 29-årige it-konsulent Jonas Østergaard Pedersen fra Ribe. For en tre-fire måneder siden sad og han og spekulerede på, om domænet mon var ledigt.

"Jeg har været lidt fanget af Stein Bagger-sagen. Den er lidt mystisk. Det er ikke til at vide, om han lyver eller ej. Passer hans udtalelser om, at han har været presset til at lave de ting? Han har været svær at gennemskue, og det er lidt spændende. Ikke at jeg er fascineret af det, han gjorde, vil jeg lige understrege. Det er langt ude i skoven," siger Jonas Østergaard Pedersen.

Umiddelbart efter Stein Bagger-skandalen, der tog begyndte i efteråret 2008, var der ellers rift om it-virksomhedens domæner. Da Jonas Østergaard Pedersen i år opdagede, at blot én stod i kø til .dk-domænet, skrev han sig selv op hos DK Hostmaster.

"Jeg tænkte, at det kunne være ret sjovt at have," siger han.

Siden fik han besked om, at domænet var blevet ledigt, og at nummer ét i køen nu fik tilbuddet om at registrere det.

"Jeg tænkte, nå, nu køber han det selvfølgelig," forklarer Jonas Østergaard Pedersen.

Men nummer et sprang ikke til, og pr. 5. september står ripenseren Jonas Østergaard Pedersen derfor som registrant og de facto-ejer af domænet.

"Jeg vil i gang med at blogge lidt," forklarer han om domænets kommende funktion.

Han har ikke noget decideret formål eller emne, dog er han vældig interesseret i firmaet Juniper Networks, der leverer hardware til it-sikkerhed. Det kan derfor ske, at han kommer til at skrive om det i ny og næ.

DK Hostmaster oplyser til CRNs søstermedie ComON, at kuratoren til boet efter IT Factory sandsynligvis er stoppet med at betale for registreringen af domænet. Et andet domæne, it-factory.dk (med bindestreg), står dog stadig registreret hos IT Factory A/S.

En årsag til, at kuratoren måske er ligeglad med itfactory.dk, kunne være manglende interesse. Domænet giver kun indtil videre blot omkring 50 forespørgsler om dagen, forklarer Jonas Østergaard Pedersen.

"Jeg går ud fra, at IT Factory mest brugte deres .com-domæne. Jeg var inde på webarchive.org og kunne se, at de sidst havde haft noget på siden i 2006," forklarer han.

Domænet itfactory.com er dog ikke umiddelbart til at få fingre i. Det tyske firma GROUP Business Software AG, der købte Stein Baggers software i februar 2009, fik domænet med i handlen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere