Ofir: Søndagsavisens blødende sår

Søndagsavisens web-portal Ofir lider fortsat store tab i et trængt jobannoncemarked, hvor en håndfuld aktører slås om kunderne. Men direktøren tror på bedring inden for et halvt år.

Webportalen Ofir påførte sin ejer Søndagsavisen endnu et dundrende underskud i 2002. Og der er ikke lindring i sigte: Færre jobannoncer, men fortsat stiv konkurrence på net-annoncemarkedet. Her påberåber fire hovedaktører sig stadig deres eksistensberettigelse ved siden af tjenester fra de traditionelle rekrutteringsfirmaer.

Søndagsavisen tabte 33,5 millioner kroner på driften af Ofir i 2002. Tabet føjer sig til rækken af tocifrede milliontab, som portalen har medført det børsnoterede avisselskab i sin levetid, men er dog behersket i forhold til sidste års underskud på 84,5 millioner kroner.

Samtidig lider Søndagsavisen selv under de samme lavkonjukturer som resten af mediebranchen. Søndagsavisen fik kun realiseret halvdelen af det forventede overskud i 2002, nemlig 33,7 millioner kroner.

Men Søndagsavisen er tålmodig med internet-satsningen, understreger administrerende direktør, Jørgen Wittenkamp, Ofir.

- Annoncemarkedet er grundlaget for hele koncernen. Og jeg tror, det bliver bedre inden for et halvt år. Når rekrutteringsmarkedet vender, vil jobportalerne være det foretrukne værktøj, siger han.

Ofir-direktøren ser det som Ofirs fordel at have en stærk ejer i Søndagsavisen. Kun én konkurrent, Jobzonen, som via Berlingske Tidende tilhører Orkla-koncernen, har ejere i den tunge vægtklasse, forklarer han.

Ofir a-s (koncerntal)Årsregnskab
Millioner kroner20022001
Omsætning2325,9
Resultat af primær drift (EBIT)-32,6-82,7
Resultat før skat -34,6-89,7
Resultat-33,7-84,6
Egenkapital-19,4-11,7
Antal ansatte74111
Ofir har løbende skilt sig af med medarbejdere. Men ifølge Jørgen Wittenkamp skal Ofir ikke ned under de nuværende 75 medarbejdere, til trods for, at produktion, administration og salgs- og marketingsomkostninger tilsammen løber op i over 55,5 millioner kroner. Portalen omsatte sidste år for 23 millioner kroner.

Et af Ofirs forretningsområder er salg af software til firmaer, som selv ønsker at annoncere på egne websteder og håndtere uopfordrede ansøgninger. I den del af forretningen ser Jørgen Wittenkamp gode muligheder.

- På grund af konjukturerne er der få annoncer, men det betyder også at store virksomheder får mange uopfordrede ansøgninger. Dem tilbyder vi at hjælpe med at administrere på en måde, så personaleafdelingerne får nogle administrative lettelser, siger Jørgen Wittenkamp.

Sidste år lovede Jørgen Wittenkamp overskud for 2002. Den fejl begår han ikke igen i år.

- Vi får helt sikkert underskud, men det budgetterer vi med. Og indtil videre holder vi budgetterne, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere