Artikel top billede

Share It:: Xerox lod os ikke tjene penge

Danmarks ældste Xerox-partner Share It er gået over til Sharp og Lexmark i erkendelse af, at Xerox selv ville høste alle frugterne af samarbejdet.

Udsigten til langsomt at miste forretningsgrundlaget er årsagen til, at Share It fra Esbjerg har valgt at skifte et 16 år gammelt partnerskab med print- og kopiproducenten Xerox ud med nye aftaler med Sharp og Lexmark. I modsætning til de nye samarbejdspartnere tillod Xerox nemlig ikke, at Share It tjente penge på service.


»Som Xerox-partner måtte vi heller ikke sælge andre mærker, og vi kan altså ikke leve af at sælge nye Xerox-kopimaskiner hver tredje-fjerde år til vores cirka 1100 kunder, når vi samtidig ikke må tjene penge på service. Samtidig var det en kæmpe administrativ byrde at skulle gennemfakturere service fra Xerox til kunderne, så vi havde efterhånden svært ved at se, hvad vi skulle tjene penge på,« fortæller Share Its direktør Per Øland.


At Xerox samtidig giver Atea lov til at sælge.Xerox-kopimaskiner til kostpris plus fem-ti procent var ikke noget, der gavnede Share Its forretning yderligere.


»Samtidig har Xerox deres egne sælgere, der napper hele staten selv,« fortæller Per Øland.


Share It besluttede sig derfor for nylig til at starte deres egen serviceafdeling.


Som ventet fik det hurtigt Xerox til at se sig om efter en ny partner, og valget faldt på Røsfeld Data, der kommer til at overtage Xerox-samarbejdet i det syd- og sønderjyske.


Fri distribution af reservedele


Selv har Share It indgået samarbejde med Sharp og Lexmark, som direktøren beskriver som »mindre firkantede.« Samtidig er det en fast del af deres forretningskoncept at støtte forhandlerne, hævder Per Øland.


»Vi har været glade for Xerox-produkterne, mens konceptet overfor forhandlerne er blevet uholdbart. Vi er jo også langt fra de eneste Xerox-partnere, der er faldet fra gennem de sidste par år.«


Da der er fri distribution af Xerox-reservedele, kan Share It, på trods af det afbrudte samarbejde, fortsætte med at servicere Xerox-kunderne. Om to-tre år forventer han, at skiftet til Sharp og Lexmark er fuldendt.


»Det ironiske er, at selv om vi har skiftet til Sharp og Lexmark, så består en stor del af kopimaskinernes indmad af Xerox, for eksempel hele Lexmarks A3-program,« fortæller Øland.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere