Artikel top billede

Skyen skuffer mange virksomheder

De fleste virksomheder bruger allerede cloud-tjenester, men kun få er fuldt ud migreret til skyen.

Symantec har netop udsendt sin årlige "State of Cloud Survey", hvor man forsøger at tage temperaturen på virksomhedernes parathed til skyen. Generelt er der mange som allerede er kommet i gang med cloud. 73 procent har allerede taget en eller anden form for cloud service i brug. Men få virksomheder er fuldt ud migreret til skyen.

Det kan skyldes, at mange virksomheder ikke er parate endnu. Næsten halvdelen vurderer, at deres medarbejdere ikke er klar på nuværende tidspunkt på grund af manglende erfaring - kun 25 procent af de ansatte har erfaring med cloud computing, viser undersøgelsen. 

Det ser ud til at sikkerheden ikke længere er den store hæmsko for at flytte data ud i skyen. Ni ud af ti af de adspurgte mener, at skyen kan tilbyde den samme sikkerhed som lokale it-systemer eller ligefrem forbedre den.

Men det betyder ikke, at tilliden til skyen er ubegrænset. Der er også en række mulige trusler.

Blandt de største potentielle bekymringer i forbindelse med cloud computing nævnes malware-inficeringer hos udbyderen, hacker-indbrud, insider-tyveri af data, lækage og denial-of-service angreb.

Der bliver snakket rigtig meget om cloud - mellem 75 og 81 pct. af virksomhederne diskuterer alle former for cloud - men de fleste hænger stadig fast i den indledende fase. Mindre end 20 pct. har implementeret hvert af de cloud-områder, som undersøgelsen dækker.

Det er primært elektronisk post, sikkerheds-administration og log-styring, der bliver flyttet ud i skyen.

Det viser sig også, at de virksomheder som allerede er flyttet ud i skyen ikke har klaret sig så godt som de havde forventet. 88 pct. forventede at cloud ville gøre deres it mere fleksibel, men kun 47 pct. oplever at det faktisk er sket. Det samme gælder på andre områder som disaster recovery, effektivitet, lavere omkostninger og forbedret sikkerhed.

Symantecs undersøgelse peger altså på et "reality gap" mellem forventningerne og den faktiske situation. Det kan være et tegn på, at markedet ikke er modent endnu. Cloud-leverandørerne lover stadig mere end de kan holde.

Men tre ud af fire virksomheder indrømmer også, at det er svært at ændre deres interne it-strukturer for at tilpasse dem til skyen.

"Hvad enten din organisation har 15 eller 150.000 ansatte, så kræver det aktivt lederskab fra de it-ansvarlige hvis du skal flytte ud i skyen," konstaterer Symantec.

Rapporten anbefaler at starte med at flytte simple applikationer og tjenester ud i skyen for at opbygge erfaring med cloud-teknologi.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere