Artikel top billede

Android opruster mod iOS: Nye supertelefoner og "flydende lækkert" design

iPhone 4S får kamp til stregen: Samsung Galaxy Nexus med Ice Cream Sandwich og Motorola i Danmark om en måned.

Allerede i næste måned vil danske smartphone-brugere kunne investere i den seneste og hotteste supertelefon med den nye 4.0 version af Android.

Telefonen, som blev vist frem i nat dansk tid, har hidtil været omtalt som Nexus Prime. Den færdige version, som verden nu har fået at se, har et noget mindre mundret navn: Samsung Galaxy Nexus.

Den har en på papiret enorm skærm på 4,65 tommer, men er ifølge de første hands-on-meldinger alligevel ganske håndterbar. Skærmen buer langt mindre end de første teaser-fotos indikerede, men telefonens muskler lader ikke noget tilbage at ønske.

Processoren er en 1,2 Ghz dualcore, og skærmen er HD Super-AMOLED (1280x720). Den nye supertelefon kommer ifølge en pressemeddelelse fra Samsung til at koste cirka 4.400 kroner, når den lander på hylderne herhjemme i slutningen af november.

Galaxy Nexus er den første telefon med Ice Cream Sandwich - version 4.0 af Android styresystemet.

Hardware og software er tydeligt optimeret til hinanden, og den nye Android-version afvikles flydende og hurtigt, skriver flere techsites.

Ice Cream Sandwich byder blandt andet på en storstilet overhaling af operativssystemets design: Fonte, farver, layout og en lang række brugerfunktioner er fundamentalt omlagt, så de nu byder på en langt mere æstetisk og tilfredsstillende oplevelse.

Ifølge Engadget, som har leget med den nye telefon, er Android 4.0 "en skønhed". Sitets slår fast, at Ice Cream Sandwich "uden tvivl er den mest lækre, flydende og polerede udgave af Android.  

LÆS OGSÅ: Se galleri med Android 4.0

Blandt et kort udpluk af forbedringerne kan nævnes, at systemet nu giver mulighed for at besvare indkomne opkald med en sms, uden at man behøver give telefonen andet end et enkelt fingerstrøg på en menu med svarmuligheder. En anden detalje er en stærkt forbedret stemme-genkendelses-funktion, der giver mulighed for at indtale og streame input til telefonen på kontinuerligt basis. Altså behøver man ikke gøre ophold i sin tale for at lade telefonen nå at følge med.

Android 4.0 voice-motoren lader altså brugeren diktere "så store mængder tekst, han har lyst til - så længe han har lyst - og tillader endda kunstpauser, uden at funktionen stopper", skriver sitet Android developer, der har en af de mere komplette gennemgange af det nye mobil OS.

Kort før lanceringen, nåede Motorola, som Google er godt i gang med at overtage, at lancere en anden supertelefon - dog ikke med Ice Cream Sandwich installeret fra start.

Telefonen er døbt RAZR og kan tilsyneladende dyste med både Galaxy Nexus og de fleste andre telefoner når det gælder rå kraft, og alligevel er det den hidtil tyndeste smartphone på markedet: 7,1 mm.

Dens 4,3 tommer qHD Super AMOLED skærm er dækket af ridsefrit GorillaGlass, og hele telefonen er så godt beskyttet, at den kan tåle vand (stænksikkert).

Lige som Galaxy Nexus ventes den på danske hylder i løbet af november. Prisen er dog ikke kendt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere