Artikel top billede

Norden trodser fald i pc-salget

PC-salget i de nordiske lande går frem i modsætning til resten af EMEA-regionen, viser nye IDC-tal. Acer går mere end 40 procent tilbage.

Krisen i eurozonen og den høje arbejdsløshed er endnu engang med til at sætte sit dystre præg på pc-salget. Det viser tal for årets tredje kvartal, som IDC netop har offentliggjort.

For fjerde kvartal i træk falder pc-salget i EMEA-regionen. Denne gang med 10,2 procent i forhold til det forrige kvartal. I forhold til samme kvartal sidste år svarer det til et fald på 3,8 procent, viser de dugfriske tal.

Faldet forklares endnu engang med forbrugernes tilbageholdenhed. Tendensen er i store træk, at forbrugerne på den ene side holder pengene tæt ind til kroppen. På den anden side, når de så endelig hiver pungen frem, vælger de at bruge dem på tablets og smartphones.

Dog er det dalende salg ikke til at komme udenom, og det ser især sort ud hos Spanien og Italien, hvor faldet er helt oppe på henholdsvis 37 og 31,3 procent. Hos andre sydeuropæiske problembørn som Grækenland og Portugal, er salget faldet med henholdsvis 27,5 procent og 26,5 procent.  

»I tråd med forventningerne faldt det vesteuropæiske consumer pc-marked med 20,6 procent i årets tredje kvartal fra et sell-in perspektiv, da de fleste kanalspillere har været tilbageholdende med at tage nye ordrer ind,« siger IDCs researchchef for EMEA-området Eszter Morvay og fortsætter:

»Til gengæld fra et sell-out perspektiv fortsatte tallene med at forbedre sig, dog moderat, hvilket indikerer et øget fokus på at få tømt lagrene i adskillige lande.«  
Blandt producenterne er Acer kvartalets store taber med en tilbagegang på intet mindre end 42,1 procent. Det betyder et fald i markedsandelen fra 21,2 til 12,7 procent.

Forklaringen skal ifølge IDC endnu en gang findes i producentens tidligere beskrevne problemer med at få tømt lagrene foruden usikkerhed om producentens fremtidige strategi.

Acer fastholder dog sin position som nr. 2, skønt afstanden op til HP, der, formentlig hjulpet på vej af Acers nedtur, nu øger markedsandelen fra 19,2 til 20,7 procent.

Hos HP er det værd at bemærke, at producenten trods sin PSG-vaklen, vækster med 3,4 procent i forhold til samme kvartal året før.

Det største tigerspring bliver foretaget af kinesiske Lenovo, der øger salget i forhold til samme kvartal året før med 31,8 procent. Producenten bevarer sin femteplads, men nu med en markedsandel på 8,1 procent mod 5,9 i samme kvartal året før.

Som et lyspunkt i mørket går salget i de nordiske lande i den modsatte retning. De fire nordiske lande kan samlet set bryste sig af en vækst på 3,3 procent, hvilket er det bedste resultat i hele regionen, skriver IDC i pressemeddelelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere