Artikel top billede

Skype afslører din ip-adresse

Forskere har fundet et trick til at opfange Skype-brugernes ip-adresser og følge deres BitTorrent-aktivitet.

Det er meget nemt at finde frem til ip-adressen for Skype-brugere. Det fortæller et nyt forskningspapir, som beskriver en metode til at aflure brugernes ip-adresser og bruge disse oplysninger til at følge deres aktivitet på BitTorrent. Det skulle altså være let at overvåge, hvilke filer den enkelte Skype-bruger har stillet til rådighed i BitTorrent-netværket.

Ifølge forskerne koster det kun nogle få tusinde kroner at samle og analysere omkring 10.000 ip-adresser om ugen.

Denne metode til at finde ip-adressen fungerer også, selvom brugeren ikke er logget ind på Skype eller har indstillet sin konto, så den kun accepterer indkommende kald fra personer i deres kontaktliste.

"Vi har vist at det er muligt for en angriber, med begrænsede ressourcer, at finde frem til den aktuelle ip-adresse for bestemte Skype-brugere," hedder det i forskernes redegørelse.

Det kræver typisk kun at man kender e-mail-adressen og kaldenavnet for den enkelte Skype-bruger, og hvis man har yderligere oplysninger, som alder, køn eller bopæl, bliver det endnu lettere.

Forskerne har udviklet et særligt stykke software, der sender specielle datapakker til Skype-brugeren og dermed foretager et "stille" opkald, som brugeren ikke opdager. Programmet bruger de datapakker der sendes tilbage til at finde frem til ip-adressen. Derefter har forskerne søgt efter BitTorrent-aktivitet på de indsamlede adresser.

Selvom man kun har testet Skype, burde det også fungere med Google Talk, MSN Live og andre telefoni-tjenester.

Sikkerhedschefen hos Skype, som nu er ejet af Microsoft, bekræfter overfor The Register at Skype-brugerne i nogle tilfælde kan se hinandens ip-adresser. Det er en del af systemets arkitektur. Men forskerne anbefaler, at systemet bør ændres, så man ikke kan afslører sin ip-adresse før man tager imod et opkald.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere