Artikel top billede

Ny Tech Data-direktør et ubeskrevet blad

(Opdateret). Som den sjette direktør på bare seks år skal Hanne Sjøberg forsøge at få vendt de tocifrede millionunderskud, der har præget distributørens danske forretning gennem de seneste mange år.

Der har gennem de seneste år været tradition for stor udskiftning i direktørstolen hos Tech Datas danske organisation, der netop har meldt ud, at endnu en udskiftning er på vej.

Når Hanne Sjøberg ved årsskiftet overtager posten efter Jørn Rosenmeier, bliver hun derfor intet mindre end den sjette direktør på seks år, der skal forsøge at vende udviklingen hos den amerikanske distributør.

Og det er umiddelbart noget af en opgave, hun skal løfte.

Tech Data har i de seneste mange år haft mere end svært ved at tjene penge i Danmark, hvor tocifrede millionunderskud har præget regnskaberne.

Senest kom distributøren ud med et underskud på 32 millioner kroner. Men det har været værre endnu, og man skal helt tilbage til regnskabet for 04/05 for at finde et positivt resultat.

Det har indtil videre ikke været muligt for CRN at få en kommentar fra den kommende Tech Data-direktør, der lader til at være et ubeskrevet blad i it-branchen.

42-årige Hanne Sjøberg har det sidste halvandet år været salgsdirektør hos De gule Sider, hvor hun har haft fokus på en effektivisering af salgsorganisationen og kundetilfredshed.

Inden da har hun i en ti-årig periode været ansat hos Eniro i en række ledende stillinger, blandt andet som salgsdirektør og marketingdirektør.

»Jeg starter den 1. december og vil primært bruge den første måned på at komme rundt i den danske organisation for at møde medarbejderne og få det fornødne indblik i Tech Data forretningen. Ligeledes kommer jeg til at bruge tid sammen med det danske management team og afgående country manager, Jørn Rosenmeier,« siger hun ifølge pressemeddelelsen.

Det har heller ikke været muligt at få en kommentar fra Tech Datas nordiske chef Jonas Elmgreen om, hvorfor valget er faldet på Hanne Sjøberg.

I pressemeddelelsen siger han dog:

»Det glæder mig, at Hanne Sjøberg har sagt ja til udfordringen; at sikre endnu mere salgs- og kundefokus i vores danske organisation som led i vores vækststrategi. Hanne har igennem hele sin karriere vist, at hun kan drive en effektiv salgsorganisation, og jeg er sikker på, at hun med hendes lederegenskaber kan være med til at sikre fortsat fremdrift i vores danske organisation,« lyder det fra Jonas Elmgreen.

Siden 2005 har følgende personer indtaget direktørstolen:

Kim Enrum, Hans Vitalis, Henrik Damgaard, Carsten Braunschweig og Jørn Rosenmeier.

Rettelse: I den oprindelige artikel skrev CRN, at Ivor Jørgensen, som angivet i cvr-registret, var en af de seneste fem direktører. Det var dog Henrik Damgaard, mens Ivor Jørgensen var finansdirektør. CRN beklager fejlen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere