Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Tre kameraer der tåler at få håndværker-prygl

Vild ferie eller hårdt arbejde? Her er en række solide kompaktkameraer, der kan holde til det hele.

Mange kompaktkameraer er designet til højst at kunne overleve i en dametaske eller på bunden af den kuffert, som du har med på familieferien.

Men skal du eksempelvis have dit kamera med på en byggeplads eller på en ferie med ekstrem sport, er det nogle helt andre krav, der stilles.

Vi har tidligere omtalt Olympus rå Stylus Tough-kamera, der både tager fede billeder og kan holde til lidt af hvert.

Men Olympus er heldigvis ikke den seneste kameraproducent, der har opdaget, at der også er et marked for andet end dametaske-kameraer og store tunge spejlreflekskameraer.

Her er tre bud på kameraer, som kan holde til frit fald og en tur under vand.

Nikons første hårdføre - Coolpix AW100

Coolpix AQ100 er Nikons første hårdføre kamera. 

Det er designet til at kunne holde til at ramme jorden fra halvanden meters højde, overleve en tur under 10 meters vand og klare en nat udenfor i hård frost. 

Og hvis du har brug for efterfølgende at kunne fastslå, hvor dine billeder præcist er blevet taget, så har Nikon Coolpix-kameraet en indbygget gps-modtager, der automatisk tagger billeder med de nøjagtige længde- og breddegrader. 

Coolpix-kameraet tager billeder med en opløsning på op til 16 megapixels og har 5 x optisk zoom. 

Kameraet er pakket ind i en solid metalkasse, der fås i sort, blå og orange. Nikon Coolpix AW100 sælges til omkring 2.600 kroner, men hvis du er lidt fiks på Google, kan du finde det lidt billigere på en række forskellige danske webshops.

Hårdført 3D-kamera - Panasonic Lumix DMC-FT3

Der følger en noget usædvanlig funktion med den seneste version af Panasonic Lumix'-serie.

Det har fået indbygget Panasonics 3D-funktion, hvor kameraet tager 20 på hinanden følgende billeder og udvælger de to bedste, som kameraet sammensmelter til et 3D-billede. Efterfølgende kan billederne ses på Panasonics 3D-fjernsyn. 

Ligesom Nikon Coolpix-kameraet er det både stødsikret, vandtæt og støvafvisende. Det kan holde til at blive tabt fra to meters højde, kan druknes under 12 meter vand og kan desuden holde til at blive udsat for frostvejr ned til minus 10 grader celsius. 

Kameraet har indbygget gps, kompas og enda et barometer. Det tager billeder i 12,1 megapixel, optager video i full-hd og har et objektiv med 4,6 x optisk zoom. 

Denne hårdføre udgave af Panasonic Lumix-kamera findes i farverne: rød, orange, sølv og blå. Det koster omkring 2.500 kroner i danske butikker.

Den lille grimme - Pentax WG-1

Kønt er det ikke. 

Men til gengæld ser det gummi-indpakkede Pentax WG-1-kamera yderst solidt ud, og på de medfølgende pressebilleder bliver kameraet akkompagneret af en sele med karabinhage. 
Så der er ingen tvivl om, at Pentax ser kameraet som den perfekte ledsager for bjergbestigere, sejlere og andre med en vild og aktiv livsstil. 

På papiret lader det dog ikke til at skille sig markant ud fra de andre kameraer, som vi har haft kig på i denne artikel. Det er vandtæt ned til 10 meters dybde, kan overleve i 10 graders frost og kan tåle at blive tabt fra 1,5 meters højde. 

Kameraet tager billeder med en opløsning på 14 megapixel og har 5 x optisk zoom.

Det findes i en gps-udgave, der har farverne grå og grøn, mens det også findes i en version uden gps, der findes i farverne sort og lilla. 

Uden gps koster det omkring 2.000 kroner, mens gps-versionen koster cirka 2.500 kroner.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager

ORTEC Nordic A/S

Implementation Consultant

Sindico Group A/S

Business Central Specialist
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere